Hakkari Dağlıca'da yürütülmekte olan operasyonda sırasında çatışmada şehit düşen 4 askerden biri olan Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır’ın (28) cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi.

İzmir’de ikamet eden ve aslen Trabzonlu olan şehit astsubay Çakır’ın cenazesi öğle saatlerinde askeri uçakla Trabzon’a nakledildi. Çakır’ın cenazesi Trabzon Havalimanı’nda Vali Abdil Celil Öz ve İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit ile milletvekilleri ile asker, polisleri ile mülki erkan ve yakınları tarafından karşılandı. Çakır’ın naaşını taşıyan uçağın Trabzon Havalimanı’na inmesiyle babası Muammer, annesi Zehra, kız kardeşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Nişanlı olduğu öğrenilen Çakır’ın ayakta durmakta zorlanan annesi, babası ve yakınları sandalyeye oturtuldu. Zaman zaman fenalık geçiren şehit yakınlarına yetkililer ve sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit tabutunun askeri uçaktan indirilmesi sırasında yakınları tabuta doğru koşmak istedi. Görevliler acılı aileyi güçlükle teselli etmeye çalıştı. Şehit astsubayın kuzeni Hamdi Çakır, "Ben abimi sarılarak gönderdim, tabutuna sarılmak istiyorum" diye gözyaşı döktü. Yakınlarının teskin etmeye çalıştığı acılı genç, şehidin naaşını taşılan cenaze aracına bindi.

Şehit astsubayın naaşı daha sonra kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki aile evlerine götürüldü. Şehit cenazesi Türk bayrakları ile donatılan binanın önünü getirildiğinde yine feryatlar yükseldi. Çakır’ın yakınları, taziye çadırı önündeki yere konulan tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Şehit astsubay Samet Çakır’ın cenazesi ikindi namazının müteakip Gülbahar Hatun Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sülüklü Askeri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.