Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun tahliyesi sırasında şehit olan astsubay Halit Avcı’nın naaşı memleketi Trabzon’a getirildi. Şehit askerin naaşını annesi, babası, 8 aylık hamile eşi ve yakınları gözyaşlarıyla karşıladı.

Şehit astsubay Halit Avcı’nın cenazesi Şanlıurfa’daki askeri törenin ardından TSK’ya ait ambulans uçakla Trabzon’a getirildi. Şehit astsubayın cenazesiin havalimanında Trabzon Valisi Abdul Celil Öz ile askeri ve mülki erkan ile babası Mustafa Avcı, kendisinden yarım saat önce Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’dan Trabzon’a getirilen 8 aylık hamile eşi Şöhret Avcı, kardeşleri ve diğer yakınları ve meslektaşları karşıladı. Şehit askerin naaşını taşıyan uçağın havalimanına inmesiyle yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit astsubayın eşi Şöhret Avcı, kayınpederi ve yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta durdu.

Askerler tarafından uçaktan alınan astsubay Halit Avcı’nın tabutu, ambulansa taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra baba ocağı Maçka ilçesine götürüldü. Şehit astsubay Halit Avcı, yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Maçka ilçesi Gürgenağaç Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.