Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracına düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Şahin Polat Aydın için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, şehidin annesi, babası, kardeşi, Kuvvet Komutanları, meslektaşları ve silah arkadaşları katıldı. Polisler şehidin annesini sakinleştirmek için yanında durdu. Daha sonrasında şehidin cenazesinin gelmesiyle anne ve kardeşi ağıt yaktı.

Cenazenin getirilmesiyle tören başladı. Tören, şehide saygı duruşu ile başladı. Daha sonrasında Şehit Aydın’ın öz geçmişi okundu. Erdal İlhan Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu ve dua etti. Cenazenin götürülmek kaydıyla yola çıkacağı sırada şehidin annesi tabuta sarılarak ağıt yaktı. Anne son defa oğluna sarıldı. Aile yakınlarından bir kişi de şehidin resmine ve tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Şehit son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi olan Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Akbaş köyüne götürüldü.

ÜÇ YADIR ÖZEL HAREKAT POLİSİ OLARAK GÖREV YAPIYORDU

Şahin Polat Aydın, 8 Mayıs 2015 tarihinde Özel Harekat Polisi olarak göreve başladı. Aydın, 10 Ağustos 2015 tarihinde Özel Harekat Polisi olarak görev yapmakta iken saat 09.00 sıralarında Şırnak'ın Silopi ilçesi Başak Mahallesi girişinde terör örgütü mensuplarının döşemiş olduğu uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre patlama anında şehidin babası arkan gelen araçta bulunuyordu.