Şehit Ömer Erüstün'ün babası Ali Erüstün, evladıyla bir gün önce telefonla konuştuğunu, dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunduğunu belirterek; "Pusu karacaklarını nereden bilecektik." dedi. Şehit Erüstün'ün cenazesinin memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verileceği öğrenildi.

Siirt'in Şirvan ilçesinde yola döşenen bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Er Ömer Erüstün'ün babası Ali Erüstün, 16 gün önce izne gelen evladıyla bir gün önce telefonla konuştuğunu söyledi. Evladının bölgedeki hareketlikten bahsetmesi üzerine, "Dikkatli olun, göreve gidip gelirken şakalaşmayın, eliniz silahınızda olsun, uyumayın." uyarılarında bulunduğunu belirten baba Erüstün, "Pusu kuracaklarını nereden bilecektik." dedi.

Baba Erüstün, duygularını şu sözerle aktardı: "Evladımızı vatanımız, bayramız için şehit verdik, 7 tane arkadaşı daha var onlara da Allah rahmet eylesin. 8 tane şehidimiz var. Ben bir tek evladımı saymıyorum. 8 şehit verdik. Allahından bulsunlar daha ne diyeyim ben. Yanımda esnaflık yapıyordu, tertemiz, pırılpırıl bir gençti. Askerliği seviyordu, "Gideceğim" baba dedi. Ben dedim, oku oğlum, dışarıdan bitir dedim. Gitti işte, şehitliğine gitmiş. 16 gün evvel izne geldi, 16 gün evvel de birliğine geri gitti. En son dün akşam görüştük. Baba dedi, iki gün evvel büyük bir istihbarat var dedi, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış dedi. Başka da bir şey söylemedi. Dikkat et dedim, oynamayın dedim, göreve gidip gelirken, arkadaşlarınızla şakalaşmayın, telefonla oynamayın, eliniz silahınızda olsun, uyumayın, uyanık olun, öyle şeyler konuştuk. Dikkatli olun, pusu kuracaklarını nereden bilecektik."

Şehit Ömer Erüstün'ün cenazesinin memleketi Kahramanmaraş'ta Cuma günü Afşin'de toprağa verileceği öğrenildi.