Şırnak Akçay’da şehit düşen 3 askerden birisi olan Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım’ın babası Haşim Yıldırım, "Elimden gelse ben de gidip savaşacağım. Ama götürmüyorlar. Yani yeter artık. Gencecik bir çocuktan ne istiyorlar. Böyle kalleşçe bir şey olmaz. Karşı karşıya gelsinler savaşalım." dedi.

İzinden dönen askerleri birliğe götürürken, teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım’ın babası Haşim Yıldırım, acı haberinin ardından konuştu.

Vatan için bir evlat daha verdiklerini söyleyen baba Yıldırım, şunları dile getirdi: "Vatan sağ olsun. Allah bunları kahretsin. Terörün bitmesini istiyoruz. Biz yandık bir başkanı yanmasın. Elimden gelse ben de gidip savaşacağım. Ama götürmüyorlar. Yani yeter artık. Gencecik bir çocuktan ne istiyorlar. Böyle kalleşçe bir şey olmaz. Karşı karşıya gelsinler savaşalım. Bitsin artık bu iş. Ben şuanda yanıyorum, benim evladım gitmiş, kuzum gitmiş. Ben onu bir ağaç fidan gibi yetiştirdim. 20 yılda anca yetiştirdim. Vatan için feda ettik. Ama başka olmasın. Bir evladım daha var, gerekirse onu da gönderirim. Ama yeter artık. Sesimizi duysunlar artık. Ne olacaksa olsun. Buradan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay da duysun sesimizi de artık ne yapacaklarsa yapsınlar. Yani bu işten kurtulalım. Vatan sağ olsun ne yapalım, gencecik çocuğumuzu verdik. Yarın toprağa gömeceğiz. Sözün bittiği yer bura yani. Yeter yani yeter artık. Bu vatanı teröre kurban etmeyiz. Onun için bak bir sürü genç var gerekirse hep beraber gideriz. Ama yeter artık. Bu iş burada bitmez yani. Onun için askerimize de polisimize de Başbakanımıza da Cumhurbaşkanımıza da Genelkurmay Başkanımıza da güveniyoruz. İnşallah bu işi çözecekler. Ama yanıyoruz şimdi. Allah da onları kahretsin."

Şehidin baba evinde taziyeler kabul ediliyor.