Şırnak'ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülmesi sırasında konvoyun yol emniyeti için görevli askerlere teröristler tarafından ateş açılması sonrası şehit olan Piyade Er Ömer Kağan Kandemir'in babası Ergün Kandemir, çözüm süreciyle 'analar ağlamasın' denilerek teröristlerin güçlendirildiğini söyledi.

Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan Ergün Kandemir, geçen sürecin kendileri için çok zor olduğunu ifade etti. "Analar ağlamasın" sözlerine insanların biraz inandığını belirten acılı baba Kandemir, "Biz bunu gidip görmedikten sonra bilemedik. 'Güzel şeyler oluyor' diye düşünüyorduk. Öyle biliyorduk. 1,5 ay önce oğlumuzun yanına gittik. Orada şehit olan İbrahim teğmenle (Şehit Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi) yemek filan yedik. Orada benim hanım 'sen hiç çatışmaya filan girdin mi?' diye sordu, "hayır" dedi. Var mı (terörist) böyle bir şey diye sorduğumuzda 'abi bu dağda her gün görüyoruz biz onları" dedi. Geliyorlar ara sıra bakıp bakıp gidiyorlar" dedi. Demek ki onlar hazırlık yapıyorlardı, biz bilmiyoruz. Kağan fazla bir şey bahsetmezdi ama 'görüyoruz' derdi. Ama güçlendiklerini söylüyordu. Onlar 'çobanız', çiftçiyiz' diyorlarmış orada. Ama her gün gözetiyorlarmış orayı. 'Biz buradayız' diyorlarmış. Tabi onlara da bir şey diyemiyorlarmış. Gittik gördük zaten gördüğümüz yer de hiç iç açıcı manzara değildi. Bir çukurun içinde sağı solu dağ, kervan geçmez gibi bir yerdi." dedi.

TERÖRİSTLER 'BİTTİ' DENİLİRKEN ÇÖZÜM SÜRECİYLE GÜÇLENDİRDİLER

Çözüm Süreci'nde kimin güçlendiğinin belli olduğunu dile getiren Kandemir, "Tamamen güçlenmişler. Bombaları nereye atıyorlar. Bir gün önce Kağan, 'Baba F-16'lar burayı bombaladı' dedi. Kaç tane öldü? Bunlar bitti durumuna geldiydi. Ama son süreç meselesi girince demek ki çok güçlenmişler. Bilmiyorum ama süreç onların süreci oldu. Bu sürecin onlara yaradığını düşünüyorum." diye konuştu.

ELİNE SİLAH ALMAMIŞ BİLGİSAYAR ÇOCUKLARI, TERÖRİSTLERİN KARŞISINA ÇIKARILIYOR

Oğlunun 55 günlük eğitimle teröristlerin karşısına çıkarılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Baba Kandemir, şöyle devam etti: "Isparta'da 55 günde ne aldıysa aldı. Bilmiyorum ne verdiler. 55 gün sonra Şırnak Görmeç'e gönderdiler. Çatışma çıkarsa onlarla çarpışacak diye. Daha iyi yetişmiş elamanlar olsa farklı olurdu. Ben gittiğimde de gördüm. Hepsi ana kuzusu, O çocuklar eline silah almamış, İstanbul'dan, İzmir'den, Adana'dan, Konya'dan Isparta'dan gelmiş körpecik hayatında dağ yüzü görmemiş çocukları götür sen koy oraya hadi bakalım siz karşısındakilerle çatışın. Biz oraya çok deneyimli kişileri koysak hatta orada askeri birlik değil dağda asker olması lazım. Orada birlik olsa ne olacak? Oradaki çocuklarımız bilinçli değil. Bilgisayar çocuğu bunlar. Profesyonel askerler olsa, onlar karşılasa, o teröristler oraya gelir miydi acaba." şeklinde konuştu.

ÇÖZÜME 'ARTIK YETER' DİYORUZ.

Çözüm sürecine 'artık yeter' dediklerini söyleyen Kandemir, şunları kaydetti: "Çözüm mü kaldı artık? Çözüm varsa buyursunlar benim oğlumun çözümünü çözsünler. Getirsinler. Biz inanıyoruz. İnandığımız için bu şekilde sabredebiliyoruz. Dimdik ayakta durmaya çalışıyorum. İki üç gündür ağlamamaya çalışıyorum. Ama bir patlasam her yer patlayacak gibi geliyor. Evlat acısı. Ne hayaller yapıyorduk. Tabi Cenab-ı Allah'tan gelen bir şey, şehit oldu. Buyurun çözümü, çözüm burada işte. Bu çözümse bir hafta 10 gündür verilen çözüm sürecine evlatlar binbaşılar, polislerimiz.. 'Şehit olacağım' derdi. Ağabeyi 25 yaşında. Geçen yıl evlenmişti. 'Abi ben sana askerlik yaptırmayacağım' derdi. Baba 'bir şekilde paralı-parasız abimi askerlik yaptırmayalım' derdi. Çok severdi abisini. Demek ki içine doğmuş. Annesine de 'ben şehit olacağım' derdi. Benim düğünümde insanlar abiminkinden daha çok olacak derdi. İşte düğününü dün 25-30 bin kişiyle yaptık."