Tunceli’de yola döşenen mayının teröristlerce patlatılması sonucu şehit olan Kayserili Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez (26)’in acılı babası Yakup Sönmez, oğlunu ‘Vay koçum vay’ diyerek ve tekbirlerle uğurladı.

Tunceli - Pülümür karayolu üzerinde yol kontrolü yapan askeri aracın geçişi sırasında yere döşenen mayının patlatılması sonucu 2 asker şehit olurken, 2 asker de yaralanmıştı. Kayserili şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez’in naaşı havayoluyla Kayseri’ye getirildi. Şehit için Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin türbesinin yanında bulunan Kalem Kırdı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Ambulansla cami önüne getirilen Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu, askerlerin omuzlarında musalla taşına kondu. Şehidin yakınları da tabut önünde uzun süre gözyaşı döktü. Vali Orhan Düzgün’ün teselli etmeye çalıştığı şehidin babası Yakup Sönmez, oğlunun fotoğrafına bakarak defalarca ‘Vay koçum vay’ diyerek ağladı. Şehidin kardeşleri de tabutun başında getirilen tekbirlere eşlik etti. Şehit babası ve çocuklarının, cemaatten daha yüksek sesle tekbir getirmesi dikkat çekti. Tören sırasında şehidin bazı yakınları fenalık geçirdi.

İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazının ardından top arabasına konan cenaze, kortej eşliğinde Kartal Hava Şehitliği’ne götürüldü. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez’in naaşı, burada toprağa verildi.

Sönmez’in, Bilge Sönmez ile evli olduğu ve eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Cenaze töreninde, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden, MHP Kayseri Milletvekili Ali Kilci ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız ile vatandaşlar, çok sayıda askeri ve polis erkanı da hazır bulundu.