Konya’da şehit olan düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın babası Hayri Tanış, acısından isyan etti. Tanış, "Bunları yazın 'yavrum uçan tabut ile gitti' diye. Yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum." dedi.

Konya’da düşen F-4’ün pilotlarından Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın Yenimahalle Akın Caddesi Narin Sokak’ta baba ocağında yas vardı. Aile fertlerinin taziyeleri kabulünden sonra cenazelerini teslim almak üzere Eskişehir’e doğru yola çıktı.

Şehit pilotun babası Hayri Tanış'ın yola çıktıkları sırada mikrofonlara konuşmak istemesini çevredekiler engellemek istedi. Tanış basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bunları yazın 'yavrum uçan tabut ile gitti' diye. Yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Saray yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum. Ben yanıyorum onlar da yansın. Onlar da yansın. Ben öldüm artık bundan sonra öldüm. Millet vatandaş duysun bunları. Başka analar ağlamasın, başka ocaklar sönmesin."

Tanış’ın yakınında bulunanlar acılı babanın basın mensuplarına konuşmasını engellemek için, binecekleri askeri otobüse arkadan götürdü. Acılı baba bütün engellemelere rağmen sesini yükseltip konuşmaya çalıştı. Ailenin diğer fertlerinin de otobüse binmesiyle acılı aile, Eskişehir’e hava yoluyla gitmek üzere yola çıktı. Şehit Pilot için yarın cuma vakti Kocatepe Camii’nde tören yapılması planlanıyor.