Şehit babası Uğur Şarlak, siyasi iktidarın, sözde çözüm süreciyle PKK terör örgütünü muhatap alarak daha güçlü ve siyasallaştırdığını söyledi.

Üç yıl önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan babası Uğur Şarlak, çözüm sürecinin ülkeyi çözülme noktasına getirdiğini kaydetti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yol kontrolü yapmasının ülke adına utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan şehit babası Şarlak, sözde çözüm sürecinin adım adım ülkeyi bölünmeye götürdüğünü ifade etti. Hükümetin, çözüm süreciyle verdiği tavizler ve aciz konumunun terör örgütünü güçlendirdiğini belirten Şarlak, süreç adı altında terör örgütünün daha güçlü ve siyasallaştırıldığının altını çizdi.

Terör örgütün sözde çözüm süreciyle şehirlerde dal budak saldığının altını çizen Şarlak, "Hükümet, çözüm süreciyle terör örgütü mensuplarına verdiği tavizlerle ülkeyi bölünme noktasına getirmiştir. Hükümetin, çözüm sürecindeki acizliği, insanların kendi çözümünü kendisi çözme noktasına getirmiştir. Ülkemizde halihazırda sosyal patlama yaşanıyor. Ülkemiz 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi kutuplaşma noktasına doğru kayıyor. Bunun sebebi de terör örgütüne verilen tavizler ve sözde çözüm süreciyle ülkenin çözülmesi. Açılım ve çözümlerle ülkemizin bölünme noktasına getirilmesi bir şehit babası olarak beni çok üzüyor. Bir şehit babası olarak oğlumun katillerinin el üstünde tutulması beni üzüyor ve incitiyor." diye konuştu.

Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak 4 Nisan 2012 tarihinde Hakkari Şemdinli'de terör örgü mensuplarıyla yaptıkları çatışmada şehit düşmüştü.