Karabuğaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 2008'de polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olduğunu söyledi.
     Türkiye'deki 75 milyonun devam eden çözüm sürecini olumlu bulduğunu savunan Karabuğaş, şehit babası olarak terörün sonlandırılmasını arzu ettiğini ifade etti.
     Karabuğaş, "Televizyonda izlediğim her şehit cenazesinde aynı acıyı bir kez daha yaşıyorum ve gözyaşım sel oluyor. Bütün şehit yakınlarının da benim gibi yürek acısı yaşadıklarını biliyorum. Konuştuğum şehit aileleri de bu sürece destek olduğunu belirtiyor" diye konuştu.
    
     -"İçim rahatlayacak"-
    
     Terörün bitmesinin herkesin yararına olacağını dile getiren Karabuğaş, şunları kaydetti:
     "Çözüm sürecine 'yanlış' diyeni duymadım. Terör sorunu ortadan kalkarsa yüzde 80 içim rahatlayacak. Birkaç aydan bu yana televizyonlarda şehit cenazesi haberlerini izlemiyoruz. İnşallah terör bizim ülkemizden gidecek ve memleketimiz güllük gülistanlık olacak. İnsanlar korktukları yerlerde yaşayacaklar. Artık bu ülkede korkusuz yaşayacağız."
     Karabuğaş, siyasi partileri de sürece destek olmaya davet etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini vurgulayan Karabuğaş, "Sayın Başbakanımız'a Allah uzun ömür versin. Kendisi yanlış yapmadığı gibi bakanlarına, vekillerine de yanlış yaptırmayacağına inanıyorum. Başbakanımız yasalara, kanunlara, hukuka inanan ve saygı gösteren bir liderdir" ifadelerini kullandı.