Afyonkarahisar mühimmat patlaması davasının görüldüğü Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Şehit Babası Zekai Fırat Dülger, değişik olaylara ilişkin gazete kupürlerini mahkeme heyetine ve salona göstermesi üzerine tartışma çıktı. Mahkeme Başkanı ile Şehit Babası Dülger arasındaki tartışma nedeni ile şehit babasına mahkeme salonundan çıkma cezası verildi. Polisler tarafından dışarı çıkarılmak istenen şehit babası ile mahkeme heyeti arasında yeniden tartışma yaşandı.

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012’de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu, 8’i asker 11 kişinin yaralandığı davanın 12. duruşması görüldü. Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti ve şehit aileleri arasında yaşanan diyaloglar dikkat çekti. Duruşma sırasında, tartışma yaşandı, şehit ailesine mahkeme salonundan dışarı çıkma cezası verildi.

ŞEHİT BABASINDAN BOMBA EĞİTİMİ VERİLDİĞİNE DAİR DİLEKÇEYE TEPKİ: BENİM ÇOCUĞUM PAZAR GÜNÜ TESLİM OLDU, SALI GÜNÜ BOMBALARLA PARÇALANDI

Şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger, sanık avukatlarının, şehitlere mühimmat konusunda eğitim verildiği yönündeki dilekçesine tepki gösterdi. “Benim çocuklarım pazar günü teslim oldu, salı günü bombalarla paramparça oldular.” diyen Şehit Babası Dülger, sitemini şöyle dile getirdi: “O zaman bunların nasıl gerekli bomba eğitimi eğitim aldıkları, onlara bomba eğitimi verildiğini söyleniyor? Bu çocukları sizlere bedavadan yedirmeyiz. İnsan bu dilekçeyi yazarken utanır. ‘Gerekli eğitimi almışlardır’ derken utansınlar.”

Bilirkişi heyetine verilen paraya da sert tepki gösteren Baba Dülger, “Bu bilirkişiler ne yaptılar ki 67 bin TL para aldılar? Devletin parası çok tabi. O paraların da geri alınmasını talep ediyorum. Niye bizim istediğimiz bilirkişi heyeti kabul edilmiyor? Aldıkları para haram olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası Şehit Babası Dülger, çeşitli hadiselerle alakalı gazete haberlerini mahkeme heyetine ve salona gösterdi. Mahkeme Başkanı söz konusu olay ile ilgili Dülger’den beyanda bulunmasını talep etti. Bunun üzerine Şehit Babası Dülger ile Mahkeme Başkanı arasında çıktı. Tartışma üzerine Mahkeme Başkanı, sehit babasına duruşmanın yapıldığı salondan çıkma cezası verdi. Devreye giren polis, Dülger’i mahkeme salonundan çıkarmak istedi. Bunun üzerine Dülger ile mahkeme heyeti arasında tekrar tartışma yaşandı. Tartışma daha sonra yatıştırıldı.

Sanıkların tutuklanma talebini reddeden mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 14 Ekim 2015 tarihine erteledi.