Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde dün düşürüldüğü pusuda şehit olan Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu memleketi Kars'ta Fethiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından bir hafta önce ölen annesi Silsile Kurbanoğlu'nun yanına defnedildi. Karslı şehidin tabutunun başında bir yakını, 'Ne etseniz boş ey Ermeniler, biz sizi biliyoruz' diye haykırdı.

Kars İl Emniyet Müdürülüğü önünde ve Susuz ilçesi Çamçavuş köyünde düzenlenen törenlerin ardından Şehit Olgun Kurbanoğlu'nun naaşı Fethiye Camii'ne getirildi. Teneşire konan şehidin başında eşi Asuman Kurbanoğlu, çocukları ve akrabaları gözyaşlarını tutamadı. Burada Asuman Kurbanoğlu, gözyaşlarına hakim olamayan oğlu Muhammed'e (14) 'Sen şehit oğlusun ağlama' diye seslendi. Cenaze namazı için saf tutan bazı akrabalar ise üzüntüden rahatsızlandı.

'BEN DE KÜRT'ÜM, PKK'LILAR ERMENİ'

Cenaze namazı öncesi şehidin akrabalarından bazıları ise "Bütün dünya bunu bilsin bütün Ermenilerin sonu gelecek. Ey Ermeniler sizin sonunuzu getireceğiz. Bu PKK'lıların hepsi Ermeni, kendilerini saklıyorlar. Ben Kürt'üm Müslüman'ım ama ben Ermeni değilim. Bu Ermenilerin sonu gelecek. Allahın izni ile sizin sonunuzu getireceğiz. Az kaldı ey Ermeniler ne etseniz boş, biz sizi biliyoruz." dedi.

Müftü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin naaşı Asri Mezarlık'ta bir hafta önce vefat eden annesi Silsile Kurbanoğlu'nun yanına defnedildi.

Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı ailesine teslim edildi.