Diyarbakır'da terör örgütü mensupları tarafından açılan hendeği kapatmaya giderken çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Cem Tayfun'un (23) Mersin'in Erdemli ilçesindeki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Cenaze töreninde anne Pervin Gençtürk oğlunun fotoğrafını koklayarak acısını dindirmeye çalıştı. Aslen Adıyamanlı olan şehidin bazı yakınları ise Kürtçe ağıtlar yaktı. Torunu küçük yaştan itibaren yanında büyüten dede Turgut Kara ise güçlükle ayakta durdu.

Şehit Polis Memuru Cem Tayfun'un cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından dede ocağı olan doğup büyüdüğü Mersin'in Erdemli ilçesine getirildi. Erdemli Devlet Hastanesi'nden öğle saatlerinde alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören için Erdemli Ulu Camii'ne getirildi. Buradaki törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Muhammet Gültak, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz, şehidin yanında büyüdüğü dedesi Turgut Kara, baba Vakkas Tayfun, anne Pervin Gençtürk ve şehidin üvey kardeşi Hatice Gençtürk ve yakınları katıldı. Anne Pervin Gençtürk kızı Hatice ile birlikte oğlunun fotoğrafını koklayarak acısını dindirmeye çalıştı. Şehidin Adıyaman'dan gelen yakınlarından bazıları ise Kürtçe ağıtlar yaktı. Baba Vakkas Tayfun metaneti elden bırakmazken dedesi Turgut Kara'nın ise güçlükle ayakta durduğu görüldü. Dev bayrak açan vatandaşlar, tekbirler getirip terörü lanetledi. Şehit Polis Memuru Cem Tayfun kılınan cenaze namazının ardından Limonlu mahallesindeki şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT POLİSİ DEDESİ BÜYÜTMÜŞ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Polis Memuru Cem Tayfun'un aslen Adıyaman Besnili olduğu öğrenildi. Baba Vakkas Tayfun ile anne Pervin Gençtürk'ün çocuklarının olmasının hemen ardından ayrılması nedeniyle Cem Tayfun'u annesinin babası olan ve Erdemli ilçesi Limonlu mahallesinde oturan dedesi Turguk Kara'nın büyüttüğü burada ilk, orta ve liseyi okuduğu, üniversite okurken polisliğe müracaat edip kazandığı öğrenildi.