Samsun'da şehit cenazesinde vatandaşlar hükümete tepki gösterdi. Vatandaşlar, AK Partili Bakan Çağatay Kılıç ve AK Partili milletvekillerine "Ateş bana da geldi, beni de yakıyor. Kendinize gelin, kilitli kalplerinizi açın. Şehit yakını tutukluyorlar bu devlette. Bu hükümette şehit yakını tutuklanıyor. Allah belanızı versin…" dedi.

Iğdır'da şehit olan polis memuru 1 çocuk babası Burak Zor'un (29) cenazesi Samsun’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Öğle namazından önce cenaze namazının kılınacağı Büyükcami’ye getirilen Zor’un bayrağa sarılı naaşı başında namaz vaktine kadar Kur’an okundu. Tabutun başında bulunan şehidin yakınları, gözyaşlarına boğulurken ayakta durmakta zorlandı.

Şehidin cenazesi, sabaha karşı uçakla Samsun Havaalanı'na getirildi, oradan da konvoyla Kıranköy Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. Şehit Zor'un naaşı, cenaze namazından önce babaevine götürüldü. Cenazenin eve getirildiğinde Burak Zor’un eşi Cansu Zor’un tabuta sarılarak, “Burak ne olursun kalk, ne olursun kalk şaka yaptım de!” diye ağlaması, 1,5 yaşındaki oğlu Eymen’in gelip parmağı ile tabuta dokunması herkesi ağlattı. Şehit annesi Arzu, babası Zikri Zor ve kardeşi Ercan Zor’un güçlükle ayakta durduğu helalleşme anında, yakılan ağıtlar yürekleri dağladı.

Helalleşmenin ardından cenaze, Büyük Cami'ye getirildi. Öğle namazına kadar hafızlar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim eşliğinde namaz saati beklendi. Cenaze namazından önce şehit Burak Zor’un özgeçmişi okundu. Namazı kıldıran Samsun Müftüsü Veysel Çakı, meydanı dolduran cemaatten şehide haklarını helal etmelerini istedi. Cemaatin ‘Helal olsun’ sesi meydanda yankılandı.

AMCADAN SİYASİLERE ‘KALPLERİNİZİ AÇIN’ ÇAĞRISI

Cenaze namazının kılınmasından sonra mikrofona yaklaşan şehidin amcası Veli Zor, konuşma yapmak için mikrofonu istedi. Amcası olarak bir kaç kelime söylemeye hakkı olduğunu söyleyen Veli Zor meydanı dolduranlara şöyle seslendi: "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hayır öyle değil. Ateş bana da geldi, beni de yakıyor. Dün aynı kelimeyi ben de ediyordum. Siyasilere sesleniyorum, kendinize gelin kilitli kalplerinizi açın. Yeter artık birlik ve beraberlik günüdür. Şehidimize rahmet diliyorum başımız sağ olsun."

Tören mangası omuzunda cenaze aracına konulan Burak Zor’un naaşı, Kıranköy Mezarlığı’na götürülmek üzere meydandan ayrıldı.

CENAZE ARACI TAKİP EDENLERDEN KAÇIRILDI

Cenaze namazına katılanların cenaze aracı ile birlikte yürümek istedi. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yönünde sloganlar atan cemaat, bir anda cenaze aracının hızlanarak konvoydan uzaklaşmasına tepki gösterdi. “Neden şehidin cenazesi halktan kaçırılıyor” diye tepki gösteren 3 bine yakın vatandaş mezarlığa doğru sloganlar atarak yürüdü.

BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Cenaze namazına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, meydandan ayrılıp araçlarına binerken bariyerlerin arkasından birkaç vatandaş ‘Allah belanızı versin…’ diye tepki gösterdi. Kısa bir şaşkınlığın ardından Bakan'ın tepki gösterenlere doğru hareketlenmesi çevresindekiler tarafından önlendi.

Milletvekili Fuat Köktaş da kendilerine tepki gösteren vatandaşa tepkilerini dile getirdi. Başka bir vatandaşın ise "Şehit yakını tutukluyorlar bu devlette. Bu hükümette şehit yakını tutuklanıyor. Ailesinin söyleyemediğini söylüyoruz biz. Teröristlerle el sıkışanları yargılamıyor bu millet." şeklinde tepkisini gösterdi.

Cenaze, herhangi bir olay yaşanmadan toprağa verildi. Cenaze namazına AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ile birlikte çok sayıda Samsunlu katıldı.