Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in Eskişehir'deki cenaze töreninde binlerce kişi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı yuhaladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir için Reşadiye Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenaze töreninde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Polis cenazeye katılanların önüne adeta etten barikat oluşturdu. Her bir adıma birer polis yerleştirildi. Sırtlarındaki çantada jop asılı polisler de cenazeye katılanların önünde güvenlik tedbiri aldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş 23 yaşındaki Mustafa Özdemir Eskişehir’de toprağa verildi. 3 yıllık astsubay olan oğlunun inşaat ustası baba Metin Özdemir ile anne Fatma Özdemir cenazede, yakınlarının ve askeri yetkililerin yardım ile ayakta durmaya çalıştı. Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in kız arkadaşı ile önümüzdeki günlerde nişanlanmayı düşündükleri öğrenildi.

Van’dan şehit Özdemir’in cenazesini Eskişehir’e getiren uçağın geç kalması nedeniyle, cenaze töreni yaklaşık 1,5 saat gecikti. Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Salih Koca ve parti yöneticileri hem camiye gelişlerinde hem de çıkışlarında yuhalandılar ve protesto edildiler. Bakanı ve milletvekilini protesto eden Eskişehirlileri, polis ekipleri uzaklaştırmada zorluk çekti. Yine camide vatandaşlar bakanın gelişi için protokol uygulanmasını uzun süre protesto etti.

Kılınan cenaze namazının ardından, askeri tören düzenlendi. Eskişehirliler şehit Özdemir’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Binlerce Eskişehirli ellerinde Türk bayrakları ile cenazeye katıldı. Cenaze namazında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Okan Cemal Yüksel, Ruhsar Demirel, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda üst düzey askeri yetkili ve kamu kurumlarının müdürleri ile binlerce Eskişehirli cenaze töreninde hazır bulundu. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Niyazi Ersoy kıldırdı.

Bakan Nabi Avcı, milletvekili Salih Koca ve AP Parti yöneticileri yoğun protesto altında camiye geldiler. Bakan ve milletvekilinin camiden çıkışları ve cenazenin top arabası ile bir süre götürmesi sırasında da yoğun protestolar ile karşılaştılar. Bakanın camiye gelişi ile protokol düzeni yapılması bazı vatandaşların yetkililer ile tartışmasına neden oldu. AK Partilileri protesto edenleri polisler Bakan'a yaklaşmalarını engelledi.

ASKER SELAMI İLE SELAMLADILAR

Cenaze törenine katılan çok sayıda Eskişehirli kadın, şehidi asker selamı ile selamladı. Oğlu Salim Gökhan 2001 yılında şehit düşen Ganimet Uzun isimli anne uzun süre şehidin cenazesinin gelmesini bekledi. Cenazenin gelmesi uzayınca, bitkin düşen anne caminin avlusuna oturdu. Ellerinde büyük Türk bayrakları ile cenazeye gelen başka bir grup kadın, şehit annesinin çevresini rahat etmesi için Türk bayrağı ile kapattı.

ANNE VE KIZ KARDEŞE ESKİŞEHİRLİLER VE ASKERLER DESTEK OLDU

Şehidin 45 yaşındaki annesi Fatma Özdemir ile kız kardeşi Tuğçe Özdemir ayakta durmakta zorlandı. Askerler ve Eskişehirliler anne ve kız kardeşi teselli etmeye çalıştılar.