Danimarka Polis Teşkilatı yıllık suç verilerini yayınladı. Buna göre geçtiğimiz yıl Danimarka genelinde işlenen suç oranı bir önceki yıla göre düşüş kaydetti. Danimarka Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, yıllardan beri 2014’deki kadar düşük suç oranının görülmediği ifade edildi.

Danimarka Polis Teşkilatı tarafından yayımlanan rakamlara göre 2014 yılında Danimarka’da toplam 337 bin 67 suç vakası meydana geldi. Bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 6,7 daha az. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Danimarka Polis Teşkilatı Basın Sözcüsü Jens Henrik Højbjerg, "Danimarka toplumunun kendini güvende hisseden bir toplum olduğunu biliyoruz. Son veriler de bunu gösteriyor. Suç oranı oldukça düşük." dedi.

Suç oranının düşmesinde, özellikle soygun ve hırsızlık vakalarının daha az yaşanmasının etkili olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz ay Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada ‘Noel döneminde’ yapılan hırsızlık vakalarının yüzde 15 azaldığı ifade edilmişti.

Öte yandan, toplam suç oranındaki söz konusu düşüşe rağmen bazı suçlarda artış yaşanıyor. Özellikle kredi kartı hırsızlığı ve dijital data hırsızlığı giderek artıyor. Danimarka Polisi bu artışla mücadele edebilmek için geçtiğimiz yıl özel bir siber suçlar merkezi kurdu.