Malatya’da şehit İbrahim Tanrıverdi'nin cenaze töreni için hazırlıklar yapılırken hareketlerinden şüphelenilen biri çarşaflı iki kişiyi mezarlıktaki güvenlik görevlileri polise bildirdi. Şahıslardan çarşaflı olanı kayıplara karışırken diğeri; silah ve iki şarjör mermi ile gözaltına alındı.

Malatya Şehir Mezarlığı’nda bugün düzenlenmesi planlanan şehit Üstegmen İbrahim Tanrıverdi’nin cenaze töreni öncesi esrarengiz bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde biri çarşaflı iki kişi kent merkezi ile şehir mezarlığı arasında sefer yapan minibüse bindi. Minibüs şoförü, hareketlerinden şüphelendiği iki kişiyi mezarlıktaki özel güvenlik görevlilerine bildirdi. Güvenlik görevlileri minibüs şoförünün uyarısı üzerine şahısları uzaktan takip etti. Takip edildiklerini anlayan kişiler tekrar minibüse binerek mezarlıktan uzaklaştı. Özel güvenlik görevlileri durumu polise bildirdi. Polis, şahısların bindiği minibüsü yolda durdurdu. Çarşaflı şahsın olmadığı minibüste diğeri yakalandı. Yakalanan kişi üzerinde yapılan aramada bir tabanca ile iki tane dolu şarjör bulundu.
İsminin K.U. olduğu öğrenilen şahsın terör bağlantısı olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Kaçan kişinin de çarşaf giyen bir erkek şahıs olduğu üzerinde duruluyor.

Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin bugün cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek cenaze törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra üst düzey askeri yetkililer ile çok sayıda askeri erkanın da katılması bekleniyor. Cenaze töreni öncesi yaşanan bu gelişme üzerine güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. Terör Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta olmak üzere çok sayıda polis ekibi kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.