Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit edilen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, 13 yıl görev yaptığı Antalya'nın Alanya ilçesinden son yolcuğuna gözyaşı ve dualar eşliğinde uğurlandı.

Dün akşam saat 22.00 sıralarında Alanya'ya ulaşan şehidin cenazesi sabah evine getirilerek ailesinden ve mahalleliden helallik istendi. Bu esnada anne Emine Aksoy, fenalaşarak ambulansla Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından Emine Özmüftüoğlu Camisi'ne getirilen Şehit Aksoy'un cenazesini Antalya İl Müftüsü Osman Aktan kıldırdı. Cenaze namazına şehidin eşi Aysun Aksoy, oğulları Mehmet (12) ve Cengiz (4) Aksoy ile yakın akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit eşi Aysun Aksoy, "Eşimi götürmeyin, ben onsuz ne yaparım? Ona kıyanların elleri kırılsın. İbrahim Halil'i götürmeyin. Biz onsuz ne yaparız? Bırakın tabutu. Allah'ım bize dayanma gücü ver." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Aksoy'un naaşı, cenaze namazı kılındıktan sonra Alanya Belediyesi Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Şehitliğe getirildiğinde bir grup ellerinde Türk bayraklarıyla 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK ve bunun hesabı sorulacak" şeklinde sloganlar attı.

Şehidin cenazesine eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sena Nur Çelik, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Antalya Valisi Muammer Türker, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Garnizon Komutanı Serkan Akbaba, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nail Tavlı, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum ve derneklerin başkanları ile şehidin görev arkadaşları ve akrabaları katıldı.