Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında, PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan askerlerden jandarma er Emre Kaan Arlı (23), Kocaeli'nin Derince ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Derince ilçesi Yenikent Mahallesi'nde oturan ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban Arlı ve Emine Arlı çifti, 3 çocuklarından tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu'ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi. Ağustos ayı başında Kocaeli'ndeki ailesinin yanına izne gelip hasret gideren ve 10 gün önce birliğine teslim olan Emre Kaan Arlı'nın acı haberi üzerine baba evi yasa boğuldu. Baba Şaban Arlı, dün akşamdan bu yana gelen taziyeleri kabul etti. Ayrıca, şehidin evine Türk bayrağı asıldı, evin önünde Kur'an-ı Kerim okundu.

Arlı’nın naaşı, öğle saatlerinde uçakla Deniz Hava Üs Komutanlığı’na getirildi. Ayyıldızlı bayrağa sarılı şehidin naaşı konvoy eşliğinde önce evine getirildi, burada helallik alındı. Evin önünde gözyaşı sel oldu. Şehit er Emre Kaan Arlı'nın cenazesi, daha sonra namaz için Derince Merkez Camii’ne getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşlarını tutamayan anne Emine Arlı, oğlunun naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Baba Şaban Arlı da gözyaşlarına hakim olamadı. Naaşın gelişi sırasında vatandaşlar terör örgütüne tepki gösterdi. Ayrıca, cenazeye katılan bir kadın sürekli şehit haberi gelmesine tepki göstererek, "Ben de askere gideceğim. Bilal de gitsin." diyerek bağırdı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli milletvekilleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Bir süre omuzlarda taşınan naaş, ardından top arabasına konuldu. Konvoy bir süre de böyle ilerledi. Ardından naaş, askeri araca konularak Körfez Şehitliği'ne götürüldü. Şehit er Arlı, burada toprağa verildi.