Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarının roketatarlı saldırısında şehit düşen sözleşmeli er Onur Deniz, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, Hakkari'den askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na, buradan da Andırın Yeşilova Mahallesi Sağlık Ocağı'na getirildi. Ailesinin Osmaniye'de ikamet etmesi dolayısıyla şehit için dedesi İsmail Deniz'in evinin önünde helallik alındı. 

Cenazenin eve getirilişi sırasında şehidin ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. 

Daha sonra Yeşilova Mahalle Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper ile siyasi, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kaynak, şehidin annesi Hatice Dudu ve babası Mustafa Deniz ile kardeşlerine taziyelerini iletti.

Şehidin annesi oğlunun naaşının başına gelerek ağıt yaktı.

Bekar olan şehit Deniz'in silah arkadaşları da törene katılarak anne Hatice Dudu Deniz'in elini öptü, başsağlığı diledi. Askerlere sarılan şehidin annesi, "Yavrum, sizde Onur'un kokusu var. Gelin size bir daha sarılayım." diyerek acısını ifade etti. 

Sözleşmeli er Onur Deniz'in naaşı, İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şehit Deniz'in akrabası ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde 23 Nisan 2016'da PKK'lı teröristlerin açtığı keskin nişancı ateşiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu, "Hiç sevinmesinler anneler ağlıyor diye. Biz çiçeklerimize ağlıyoruz. O teröristler hiç sevinmesinler." diye konuştu. 

ŞEHİT ONUR DENİZ FOTO GALERİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Onur Deniz’i son yolculuğuna memleketi Kahramanmaraş’ta binler uğurladı. Şehidin ablasının “Kurban olurum, ben öleydim” sözleri yürekleri dağladı. 
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen askeri törenin ardından şehit Onur Deniz’in (23) naaşı, memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine getirildi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın da katıldığı cenaze töreninde şehidin babası Mustafa ile annesi Dudu Deniz metanetini korudu. Şehidin ablasının “Kurban olurum, ben öleydim” sözleri ise yürekleri dağladı. Cenaze törenine katılan şehit aileleri teröre lanet okudu. Yeşilova Mahallesi Meydanı'nda düzenlenen tören, şehit Onur Deniz’in özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Yeşilova Mahallesi Tokmaklı Mezarlığı'nda yapılan saygı atışının ardından toprağa verildi. Törene Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri, siyasi parti başkanları, belde belediye başkanları, şehit yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.
Doğum gününü 10 gün önce silah arkadaşlarıyla kutlayan şehit Onur Deniz’in 8 ay önce göreve başladığı öğrenildi.