Gaziantep’in Araban ilçesinde görev yaptığı okulda 10 yaşındaki kızının önünde teröristlerce öldürülen şehit öğretmen Mehmet Gezer’in kızının kullandığı indirimli suyu, Belediye kesmek istiyor. Eşinin 20 yıl boyunca hizmet ettiğini, canını ve kanını bu vatana verdiğini söyleyen şehit eşi Hatice Gezer, aynı evde yaşadığı kızıyla ortak kullandığı güneş enerjisinin kesilmek istendiğini dile getirdi.

Devletin şehit ailelerine su faturalarında yüzde 40 indirim imkanı sağladığını açıklayan şehit eşi Gezer, “GASKİ’den gelip önce kızım ile birlikte güneş enerjisini ortak kullandığım için suyumu kesmeye kalktılar. İtiraz edince, bu kez kızımla ortak kullandığımız güneş enerjisini kesmeye kalktılar. Biz asla devletin malına zarar vermeyiz, haram yemeyiz. Bizle uğraşmasınlar, biz zaten yaralıyız. 5 çocuğumu çilelerle büyüttüm, okuttum, evlendirdim.” diyerek tepki gösterdi.

Görev yaptığı Araban ilçesinde, 7 Kasım 1990 yılında ilkokul beşinci sınıfa giden kızı Sevda’nın gözleri önünde katledilen şehit öğretmen Mehmet Gezer’in ailesinin kullandığı indirimli suyu, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) kesmek istiyor. Bölgede kaçak elektriğin önüne geçemeyen devletin, şehit ailesinin kullandığı yüzde 40 indirimli suya göz dikmesi ailenin tepkisine yol açtı. 5 çocuğunu büyütüp evlendiren şehit eşi Hatice Gezer, şimdi kızı Şule Dağlı ile aynı evde yaşıyor. Evin giriş katında kızı Şule, ikinci katında ise kendi oturan
Gezer’in kendisi indirimli su faturasından yararlanıyor. Su saatlerinin ayrı olduğunu belirten anne Gezer, kızı ile güneş enerjisini ortak kullandığını ifade etti.

"İNDİRİMLİ SUYUMUN İNDİRİMİNİ KALDIRMAYA KALKTILAR"

Eşi şehit edilirken, 7 aylık hamile olduğunu söyleyen Gezer (60), 3 çocuğunun babalarını hiç görmediğine dikkat çekerek, “Şehit eşiyim, eşim 1990 yılında Araban’ın Köklüce köyünde görevi başında şehit oldu. 4 çocuğum vardı, bir tanesine de hamileydim. 3 çocuğum babasının yüzünü göremedi. 5 çocuğumu çile ve zulümlerle büyüttüm. Allah’a şükür hepsini evlendirdim. Kızımla birlikte oturuyorum. Bana, kızım bakıyor. GASKİ’den gelip suyumuza baktılar. Kızım ile birlikte güneş enerjisini ortak kullandığım için suyumu kesmeye kalktılar. İndirimli suyumun indirimini kaldırmaya kalktılar. Bu duruma itiraz edip, ‘Şehit eşiyim, bir şehit çocuğunun bir güneş enerjisi, suyunu kullanacak kadar hakkı yok mu?’ dedim. Kızına su vermeyeceksin dediler. Ben şikayetçiyim, nereye gidelim? Bir enerjiyi, suyunu kullanacak kadar hakkım yok mu? Kızımın enerjisini, suyunu kesersem kızım da bakmaz. Ben sokakta mı kalayım, bana kim ekmek versin, kızımla kalıyorum.” dedi.

"ALLAH’IN ISITTIĞI BİR SUYU ŞEHİT ÇOCUĞUNA ÇOK GÖRÜYORLAR"

Devletin, şehit ailelerine su faturalarında yüzde 40 indirim uyguladığının bilgisini veren Gezer, güneş enerjisi suyunu kızıyla kullanmalarına GASKİ’nin karşı çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Kızımla yemeğimiz, aşımız bir. Kızımın durumu yok, birlikte yaşıyoruz. Ondan kira almıyorum. 5 çocuğu var, kocasının işi yok. Allah’ın ısıttığı bir suyu şehit çocuğuna çok görüyorlarsa onu da gelip kessinler, ona da razıyım. Kızım ile benim saatlerimiz zaten ayrı. 19 lira bana, 41 lira da kızıma fatura geldi. Biz asla devletin malına zarar vermeyiz, haram yemeyiz. Bizle uğraşmasınlar, biz zaten yaralıyız. 5 çocuğumu çilelerle büyüttüm, okuttum, evlendirdim. Bize destek olsunlar. Bu vatana, millete kanını, canını vermiş, 20 sene hizmet etmiş bir şehidin kızının enerji suyundan faydalanacak kadar hakkı yok mu?” 10 yaşındaki kızının önünde eşini katlettiklerini hatırlatan Gezer, “Şimdi geldiler şehit çocuğuna, güneş enerjisinin ısıttığı suyun hesabını soruyorlar. Allah’tan korkun, merhamet edin, yeter artık.” diyerek tepki gösterdi.

GASKİ: YASALARIN BİZE VERDİĞİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRDİK

GASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Neslin Tekin ise yasaların kendilerine verdiği sorumluluğu yerine getirdiklerini belirterek, “İndirimli tarife bir katta kullanılması gerekirken, güneş enerjisi de olsa başka bir daireye hat olarak çekilmemesi lazım. Güneş enerjisi hattını iptal ederlerse ancak indirimli tarifeden kullanımları devam edecektir. Biz mevzuatın gereklerini yerine getiriyoruz. Kızıyla farklı abonelikleri var. Anne ya da baba ile yaşayan bekar bir kız kullanabilir. Bu sadece bir mesken için getirilmiş bir hak. Birden fazla meskene dağılıma yönetmelik müsaade etmiyor. Hattın iptali zorunludur.” açıklamalarına yer verdi.