Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne 8 Eylül tarihinde yapılan bombalı saldırıda şehit olan Yozgatlı Polis Memuru Adem Cankurtaran'a eşi İtibar Cankurtaran mektup yazıp, internet sitesindeki sayfasından paylaştı.

Şehit Polis Memuru Adem Cankurtaran’ın eşi İtibar Cankurtaran, olay gününde yaşadıklarını anlatıp, şehit olacağının içine doğduğunu yazdı. Şehit Eşi Cankurtaran, “15-20 günüm var, bana iyi davran' demiştin, akşam yattığımızda 'şehit olasım var' dedin, her şeyi söyledin, ama ben yakıştıramıyordum, konduramıyordum, hayat arkadaşım, can yoldaşım, evimin direği. Bizi sensiz bırakanların boynu kopsun, evlerine ateşler düşsün inşallah.” diyerek duygularını dile getirdi.

Şehit Eşi İtibar Cankurtaran mektubunda, şu satırları paylaştı: “Canım eşim, hayat arkadaşım, evimin direği evlilik yıl dönümümüzde ben seni kara toprağa verdim, doyamadım sana hiç, prensesimizi nasıl bıraktın. İşten gelir gelmez 'kızım nerde derdin, çok özlüyorum işe gidince kızımı derdin' biz de seni çok özlüyorduk, sabahlar olmuyordu, saatler geçmiyordu, balkonlarda bekliyordu,k seni geldiğini görünce koşa koşa kapıyı açıyorduk, 'naptın iş nasıl, ne var, ne yok, yollar nasıl diyordum', 'iyi bir sıkıntı yok diyordun', üzülmeyim diye söylemiyordun.

Zaten her şey içine doğmuştu. '15-20 günüm var, bana iyi davran' demiştin, akşam yattığımızda 'şehit olasım var' dedin, her şeyi söyledin, ama ben yakıştıramıyordum, konduramıyordum, 'Allah korusun' diyordum. Sabah işe giderken kapı bile göndermek istemedi, ne kitlendi, ne açıldı. Geri geldin, son kez göreyim diye mi geldin? 'Bugünlük idare et, yarın gelince yaparım' dedin, gittin. Arkandan baktım, servisin gelmiş bekliyordu. Koşa koşa gittin, bindin servise o görüşüm son oldu. Ben seni sabah bekliyordum gönderdiğim gibi bekliyordum, gelmedin. Al bayrağa sarılı geldin, şaka gibi hala inanamıyorum, hala çalışıyorsun sanıyorum, konduramıyorum, hayat arkadaşım, can yoldaşım, evimin direği. Bizi sensiz bırakanların boynu kopsun, evlerine ateşler düşsün inşallah."