Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek’in cenaze töreninde eşi 'Mehmedim, kalk son bir kez sarılayım' diye feryat etti.

Tunceli’de teröristlerce yola döşenen el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek için memleketi Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Çayırpınar köyünde tören düzenlendi. Törende şehidin eşi Şeyda Şimşek’in sözleri herkesi ağlattı. Eşinin tabutunu gören şehidin eşi, “Gözü açık onun uyuyor. Yüzü ne güzeldi yara var şimdi, O geri nefes alıyor gibiydi. Üşür akşamları Mehmedim, kalk son bir kez sarılayım. Ölmemiştir ne olur gidin bakın canlanmıştır.” diyerek ağıtlar yaktı.

Afyonkarahisar askeri havalimanına oradan karayolu ile köyüne getirilen şehidin cenazesi önce baba ocağına götürüldü. Şehidin baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Köylüler, “Seni bu hale getiren şerefsizler utansın,”, “Yeter artık bu şehitler gelmesin.” diyerek tepki gösterdi. Şehit cenazesi, alındıktan sonra omuzlarda tören alanına götürüldü. Şehidin annesi Adile ve babası Osman Şimşek oğullarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döküp ağıtlar yaktı.

Şehit Şimşek için köyde düzenlenen resmi törene ailesi, askeri ve sivil erkan ve köy halkı katıldı. Şehit Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek’in özgeçmişinin okunduğu törende cenaze namazının ardından dua edilip, helallik istendi. Şimşek’in naaşı daha sonra omuzlarda taşınarak mezarlığa götürüldü. Şimşek’in cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

HENÜZ BİR AYLIK EVLİYDİ

Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek, Tunceli-Erzincan karayolunun 35’inci kilometresinde bulunan Alacık köyü yakınlarında teröristler tarafından zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılan el yapımı bomba sonucu şehit olmuştu. 26 yaşındaki Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Şimşek henüz bir aylık evliydi.