Diyarbakır'da şehit edilen Tansu Aydın'ın cenazesini bekleyen Vu Yhuy Tuanvi Aydın, eşine ait olan çantadaki şapkasını başına, düdüğünü ise boynunda ki kolyeye taktı.

Şehit polisin naaşı Çaycuma'dan cenaze arasına alındıktan sonra karayolu ile Atatürk Devlet Hastanesi morguna getirildi. Acılı anne Ulviye Aydın'a yakınları destek olmaya çalışırken, aile yakınları ise göz yaşlarına hakim olamadı.

Eşi Tansu Aydın'ın cenazesini bekleyen Vu Yhuy Tuanvi Aydın, eşine ait olan çantada ki eşyalarına baktı. Kağıt parçalarını tek tek inceleyen Vu Yhuy Tuanvi Aydın, çantada bulduğu yedek şarjöre baktığı sırada İl emniyet müdürlüğü görevlileri çantayı kadının elinden aldı. Ancak Vu Yhuy Tuanvi Aydın, çantayı geri isteyerek polislerin aldığı kelepçe, yedek şarjör, düdük ve diğer malzemeleri de çantaya geri koydurdu. Acılı eş, eşinin şapkasını başına takarken, düdüğünü ise bir kaç kez çaldıktan sonra boynunda çıkardığı kolyesine taktı. Cenazenin araca alınmasının ardından kafile şehidin evine yola çıktı.