Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı, Gazi, Emekli Astsubay Yüksel Teke, 19 Eylül Gaziler Günü'nün, ülkemizde akan kanın durduğu, terörün kökünün kazındığı huzur ve güvenin inşa edildiği günlerde gerçek manasıyla kutlanacağını ifade etti.

'TAŞLAR BAĞLANIP KÖPEKLER SERBEST BIRAKILMIŞTIR'

“Acı ve acıları yaşayan, bölgede görev yapan, eli kanlı terör örgütünü çok iyi bilen bir gazi olarak haykırıyorum” diyen Yüksel Teke, “Zararın neresinden dönsek kârdır. Türk milletinin azılı düşmanı, bölücü isyancı teröristlerle yapılan, ülkemizin bölünmesine dönük Oslo ve İmralı mutabakatlarının ağır bedellerini ödemekteyiz bugünlerde. Bugüne kadar ‘Barış’, ‘Açılım’, ‘Çözüm’, ‘Kardeşlik’, ‘Milli Birlik’ gibi kavramlarla süslenerek ihanetin üstü örtülmektedir. Türk halkı ‘terör sona eriyor’ diyerek kandırıldı. Bu gerçek kabul edilmeli ve asla bunlarla bir daha masaya oturmamalı. Bugün yaşanan acıların en büyük sebepleri; güvenlik güçlerimiz, ‘İmralı Mutabakatı’ ile asker kışlaya, polis karakola kapatılmıştır. Dağlar, ovalar, yollar, şehirler terör örgütüne bırakılmış. Bu karanlık ortamda vatanımızı parçalamak isteyen hainler, sonuca ulaşabilecekleri hesabıyla kanlı saldırılarını yaygınlaştırmıştır. Deyim yerindeyse taşlar bağlanıp, köpekler serbest bırakılmıştır." dedi.

Gazi Emekli Astsubay Yüksel Teke, ayrılıkçı terörist isyanından kurtulmanın yegane yolunun ise acilen sıkıyönetim ilanı olduğunu savundu.