Kars'ta dün mayın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi il merkezinde düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye gönderildi. Törende şehidin ailesinin göz yaşları dinmedi. Songül Gökçe, eşinin naaşına bakarak, "Bitti mi bütün acıların, dindi mi ağrıların. Biz daha yeni kavuşmuştuk aşkım. Söz vermiştin, 'döneceğim, bekle beni' demiştin." demesi yürekleri burktu.

Kars'ın Kağızman ilçesi Karakurut dereiçi yolunda PKK’lı teröristlerce döşenen mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Ali Gökçe (35)'nin cenazesi İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesine gönderildi.

Törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Murat Kınay, şehit yakınları, askerler ve vatandaşlar katıldı. Şehit Ali Gökçe'nin eşi Songül Gökçe (30), oğlu Buğra (11) ve kızı Azra (3) ile birlikte şehit naşının yanından geçerken gözyaşlarına boğuldu. Acılı eş, “Allah’ın bu ne büyük acı. Yandım ben Allah’ım.” diye feryat etti. Eşinin naaşının yanından geçerken de, "Allah'ım bu benim eşim olamaz" feryadıyla baygınlık geçiren Songül Gökçe'ye sağlık görevlileri müdahale etti. Songül Gökçe, eşinin naaşına bakarak "Bitti mi bütün acıların, dindi mi ağrıların. Biz daha yeni kavuşmuştuk aşkım. Söz vermiştin, 'döneceğim, bekle beni' demiştin." ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

Şehidin oğlu Buğra ise babasının Türk bayrağına sarılı naaşı karşısında dik durup ağlamamaya çalıştı. Vali Özdemir'in elini sıkıca tutan Buğra feryadını yanağından süzülen gözyaşlarıyla ortaya koyabildi. Tir tir titreyen Buğra'nın bu duruşu törendekilerin dikkatini çekti.

"VATAN AŞKI HER TÜRK'ÜN BÜYÜK TUTKUSUDUR"

İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Murat Kınay, yaptığı konuşmada, “Vatan aşkı her Türk’ün büyük tutkusudur. Her Türk bayrağını sever gibi vatanını sever ve ibadet eder gibi ona hizmet eder. Vatan için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmak her Türk askeri için erişebileceği en yüksek rütbe, kazanabileceği en büyük şereftir." dedi.

Müftü Mehmet Genç'in duasının ardından tekbirler getirildi, ardından da askerlerin kollarında şehidin naaşı, cenaze nakil aracına konularak havalimanına gönderildi.

ACILI EŞİN FERYADI; 'GÖTÜRMEYİN EŞİMİ…'

Acılı eş Songül Gökçe, eşinin naaşının cenaze nakil aracına konulmak üzere askerlerin kollarında götürülünce ardından güçlükle yürümeye çalıştı. Solmaz Gökçe, "Götürmeyin, götürmeyin O'nu,. Götürmeyin O’nu… Götürmeyin diyorum size, duymuyor musunuz beni? Götürmeyin diyorum… Duymuyor musun beni… O bırakmaz beni. O bırakmaz, götürmeyin yalvarırım… Yalvarırım götürmeyin O ölemez, benim eşim ölemez,” diyerek bir kez daha baygınlık geçirdi ve ambulansa konuldu.

Gökçe’nin 1,5 yıl önce Kars’a tayininin çıktığı, Azra (3) ve Buğra (11) isimli iki çocuğun olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN ÖZ GEÇMİŞİ

"Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe; 10 ocak 1980 tarihinde Osmaniye ili Düziçi ilçesi Elek Beldesinde doğmuş, ilk ve orta öğrenimini Düziçi ilçesinde tamamlamış. Askerliğini bitirmesine müteakip 30 Ekim 2002 tarihinde jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başlamıştır. Sırasıyla 2002-2007 yılları arasında Şırnak Beytüşşebap beşinci jandarma komando tabur komutanlığı emrinde, 2007-2011 yılları arasında Adıyaman jandarma komando özel harekat tabur komutanlığı emrinde, 2011-2014 yılları arasında Aydın İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmıştır. 2014 yılı genel atama yılında Kars İl Jandarma Komutanlığı emrine atanarak 5 Temmuz 2014 tarihinde Kars İl Jandarma Komutanlığı emrinde mayın arama ve köpek sorumlusu olarak göreve başlamıştır. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe 1 Ağustos 2015 günü saat 12.30 sıralarında Kağızman ilçesi Kopuk Deresi mevkiinde meydana gelen terör amaçlı araç yakılması olaylarının tahkikatını yapmak maksadıyla mayın araması esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olmuştur. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe evli ve iki çocuk babasıdır, ruhu şad olsun."