Şırnak'ın Cizre İlçesinde, içinde bulunduğu zırhlı araca PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın cenazesi memleketi Artvin’in Yusufeli İlçesi Dokumacılar Köyünde defnedildi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi’nde yasadışı gösterilere müdahale ederken içinde bulunduğu zırhlı araca pusu kuran PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırıda şehit olan 22 yaşındaki 15 günlük polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın naaşı Diyarbakır’da düzenlenen resmi törenin ardından uçakla Erzurum Havaalanına oradan da memleketi Artvin’in Yusufeli İlçesine getirildi. Yusufeli'nde şehit Parça için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konya Milletvekili Halil Etyemez, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Şehit Salih Hüseyin Parça’nın babası Mehmet Parca, annesi Nuriye Parça, kardeşleri Faruk, Fatih ve Seda Parça’nın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Şehit haberini alan ilçe sakinleri işyerlerine ve araçlarına Türk bayrağı ve şehidin fotoğraflarını astı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaşın katılım göstermesi nedeniyle cenaze namazı İnönü caddesindeki miting alanında kılındı. İmamın şehitliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasının ardından cemaatten şehit için helallik istedi. Cemaatin haklarını helal etmesi esnasında şehidin annesi Nuriye Parça ve babası Mehmet Parça gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze namazının ardından şehit tekbirlerle meslektaşlarının omuzlarında İnönü caddesi boyunca cenaze arabasına kadar taşındı. Şehidin naaşı buradan doğduğu köy olan Dokumacılar köyünde göz yaşları ve dualarla defnedildi.

Şehidin cenaze töreni nedeniyle ilçeye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensupların terörle ilgili sorularına cevap vermeyerek sessiz kaldığı gözlendi. Bu arada Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan cenazeye katılmazken İstanbul'daki eski bir milletvekilinin cenazesine katıldığı öğrenildi.