Şehit Gökçeli'nin (26) naaşı, Diyarbakır Asker Hastanesi'ndeki törenin ardından askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirildi.
Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan şehit Gökçeli'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Andırın ilçesine bağlı Gökçeli Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Andırın Hükümet Konağı önünde İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin naaşı, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Türk bayraklarıyla donatılan Hükümet Konağı Caddesi'nde askeri bandonun bulunduğu kortej eşliğinde tekbirler getirilerek bir süre taşınan şehit Gökçeli'nin cenazesi, Haştırın Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenazeye katılanlar, baba Müslüm ve anne Sultan Gökçeli'ye taziyelerini iletti. 

- "Şehidime saygısızlık yapamam"

Tören sırasında ayakta durmakta güçlük çeken baba Müslüm Gökçeli'ye oturması için sandalye verilmesi üzerine, "Oğlum orada yatıyor nasıl otururum, şehidime saygısızlık yapamam" dedi.

Vali Güvençer tarafından teskin edilen baba Gökçeli, "Oğlum, hakkım binlerce kez helal olsun. Seni böyle yapanların elleri kırılsın" diye konuştu.

Çocuklarına seslenen baba Gökçeli, "Kardeşinizi ne yaptınız yavrularım" diye ağıtlar yaktı.

Şehidin kız kardeşi ise "Daha çok gençsin, sana ölüm yakışmıyor ağabey. Kalk ne olursun, senin için uzaklardan geldim" diye gözyaşı döktü.  

Şehidin ağabeyi Ahmet Gökçeli de "Allahım hainleri güldürmeyeceğiz, bize sabır ver" diyerek acısını dile getirdi.

ŞEHİT MUSTAFA GÖKÇELİ FOTO GALERİ

- "Baba ben şehit olacağım"

Bekar ve 8 kardeşten 5'incisi olan şehit Mustafa Gökçeli'nin, izine geldiği memleketinden 3 gün önce Diyarbakır'a dönerken babasına "Baba, ben şehit olacağım, zevkle severek görevimi yapıyorum" dediği öğrenildi.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ve İmran Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Baro Başkanı Vahit Bağcı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.