Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'l teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken’in cenazesi Konya’nın Doğanhisar ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Astsubay Üst Çavuş Dursun Taştiken’in cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Konya’ya gönderildi. Cenaze helikopter ile Doğanhisar’a, oradan da cenaze aracıyla Deştiğin Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra törenin düzenleneceği Anıt Meydanı’na getirildi.

Evli ve 2 yaşında Ahmet isminde oğlu bulunan şehit Astsubay’ın eşi Ayşe Taştiken’in hamile olduğu ve doğumuna yaklaşık 10 gün kaldığı öğrenildi. Şehidin eşi Ayşe, babası Ahmet ve annesi Rukiye Taştiken cenaze töreninde gözyaşı döktü. Türk Bayrağına sarılı tabutunun başına gelen eşi Ayşe Tastiken, ‘’Hakkımızı helal ettik sana. Çocuklarına gözüm gibi bakacağım. Gözün arkada kalmasın.’’ diye ağlarken, babası Ahmet Taştiken de oğlunun fotoğrafına sarılarak ‘Dursunum ben seni izne bekliyordum. Böyle mi gelecektin’’ diye göz yaşı döktü.

Şehit Astsubay Ulu Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şehidin ailesi, akrabaları ve binlerce kişi katıldı. Cenaze törenine katılan Kurtulmuş, şehidin babası Ahmet Taştiken’e yakınlarına baş sağlığı diledi.