Diyarbakır'ın Lice ve Hani kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın(25) naaşı memleketi Tokat’ta düzenlene törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Teğmen Turan’ın cenazesi, sabah saatlerinde Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak il merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Turan için burada düzenlenen törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Devlet Bakanlıklarının yanı sıra siyasi parti liderlerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli siyah çelenk gönderdi. Şehidin cenaze törenine katılan akrabaları sinir krizleri geçirdi. Cenaze töreninde gözyaşları sel olup akarken, terör örgütü PKK'ya lanet yağdı.

Oğlunun tabutu başına getirilen ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Halit Turan, “Oğlum seve seve bu göreve başladı, görevine aşıktı. Allah mekanını cennet etsin, vatan sağolsun, herkes çatlasın, düşman çatlasın. Bu topluluk bu gurur bana yetti. Ömrümün sonuna kadar yeter bu gurur bana." dedi. Baba Turan’ı Tokat Valisi Cevdet Can teselli etmeye çalıştı.

Baba Turan, oğlunun tabutunun baş tarafında bulunan sandalyeye oturdu ve uzun süre şehidin fotoğrafına baktı. Şehit tabutunun yanına gelen yakınları ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Daha sonra kılınan öğlen namazına müteakip Tokat İl Müftü Yardımcısı Selehattin Şanver’in kıldırdığı cenaze namazının ardından merkeze bağlı Efe Köyü'ne götürülerek aile kabristanlığında toprağa verildi.