Erzurum’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen gönüllü köy korucusu Yakup Aktürk (41) Şenkaya’nın Akşar Mahallesi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Dün sabah saatlerinde bir grup terörist uzun namlulu silahlar ile Oltu-Şenkaya-Göle karayolunu kesip, bir köy minibüsünü tarayarak Galip Bektaş isimli vatandaşı öldürmüştü. Olayın haber alınması üzerine jandarma ve Özel Harekat timleri bölgede operasyon başlatmıştı. Operasyona destek veren gönüllü köy korucuları Yakup Aktürk, Gökhan Atak (38) ve Burak Altınsoy (35) çatışmada yaralanmıştı. Sağlık durumu ağır olan Aktürk, helikopter ambulans ile Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Aktürk, burada yapılan tıbbı müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam saatlerinde vefat etmişti.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından şehit korucu için kurum bahçesinde resmi tören düzenlendi. Korucunun öz geçmişinin okunması ve edilen duanın ardından Türk bayrağına sarılı tabutu, Şenkaya’nın Akşar Mahallesi'ne götürüldü. Akşar Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yakup Aktürk’ün naaşı mahalle kabristanında tekbirler ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Gönüllü köy koruculuğu yapan Aktürk’ün çobanlık yaptığı, 3 evli ve 6 çocuk babası olduğu belirtildi. Aktürk’ün Gürcistan uyruklu eşinden 2 ay önce bir bebeği olduğu da belirtildi. Cenaze törenine Aktürk’ün ailesi, Hakkari’de uzman çavuşluk yapan oğlu Burak ile akrabası ve protokol katıldı.