Muş’un Malazgirt ilçesinde 27 Temmuz 2015 tarihinde PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız için Amasya’daki baba evinde mevlit okutuldu.

Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından Merzifon’un Ortaova köyünde düzenlenen mevlit programına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Mevlit sonrası açıklama yapan Vali Çomaktekin, "Şehit binbaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Şehidimizin ailesinin devlet olarak daima yanındayız. Onlar bizlere şehidimizin emanetidir. Kapımız ve gönlümüz onlara daima açık olacaktır." dedi.

Mevlit programına Adana’nın Ceyhan ilçesinden misafir olarak katılan sınıf öğretmeni Özlem Elliatlı ise Binbaşı Kulaksız için yapmış olduğu tabloyu şehidin eşi Sibel Kulaksız’a hediye etti. Ceyhan’da sınıf öğrenmeni olarak görev yaptığını kaydeden 36 yaşındaki Elliatlı, 27 Temmuz tarihinde kendi doğum gününü kutlamak için hazırlık yaptığı esnada televizyondan Kulaksız’ın şehit olduğu haberini duyunca çok etkilendiğini ve bunun üzerine kendi doğum günü programını dahi iptal ettiğini söyledi. Elliatlı şunları kaydetti: “Ben şehit Kulaksız’ın haberini doğum günümde haber bültenlerinden öğrendim. Bundan dolayı çok etkilendim. Çok etkilendiğim bu olaydan dolayı elimden geleni yapmalıyım diye düşündüm. Kendim de resimle iç içe bir insan olduğum için özellikle portre ağırlıklı çalışmalarım oluyor. Toplum tarafından sevilen insanları resimliyorum. Aslan Binbaşımızın en net bulduğum fotoğrafını 4 günde bitirdim.”

Yaptığı tabloyu özel bir günde hediye etmeyi düşündüğünü ifade eden Elliatlı, “Sıradan bir zamanda verdiğim zaman üzülebileceğini düşündüm. Geçen hafta iletişime geçtim ve mevlidinin olacağını öğrendim. Daha sonra yapmış olduğum tabloyu getirip vermek istedim. Dönem itibariyle millet olarak zor günler geçiriyoruz. Arka arkaya maalesef şehit haberleri duyuyoruz ama Aslan binbaşının ölümü daha farklı etkiledi beni. Eşinin yanında bu olayı yaşaması, eşine kol kanat germesi, kurşunlara kendini siper etmesi gibi beni etkileyen olayları resmetmeyi seviyorum. Bu resmi ben yaptım ama binlerce insan yorumlarıyla yürekleriyle bana destek oldular. Bu yapılan eserde benim imzam var ama arkasında yüzlerce yürek var.” ifadelerini kullandı.

Şehit eşi Sibel Kulaksız ise kendileriyle aynı acıyı paylaşan Elliatlı’ya minnettar olduğunu söyledi. Kulaksız, “Benimle birlikte aynı acıyı yaşıyor, o üzüntüyü yaşıyor, eşimi resimlendirip beni onore etti. Birbirimizi hiç tanımadığımız halde kendisi de o acıyı yaşadı, o hüznü yaşadı, bizim için çok farklı bir anı oldu. Çok duygulu, bu yapılan jestin yanında kelimeler ifadesiz kalıyor. Bir insan nasıl şereflendirilir, bu şekilde şehit edildiği için, vatanı onore ettiği için herkes şehidine sahip çıkıyor.” dedi.