Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız (46) memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle şehidin anne ve babası tekerlekli sandalye ve sedye yardımıyla cenaze törenine katıldı.

Binbaşı Arslan Kulaksız’ın cenazesi, Muş’ta düzenlenen cenaze töreninin ardından askeri uçakla Amasya’nın Merzifon ilçesine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutu Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan askeri araçlarla alınarak helallik alınması için Merzifon’a bağlı Ortaova köyünde bulunan baba evine taşındı.

Oğullarının şehit haberi sabah verilen 83 yaşındaki anne Nevriye ve 85 yaşındaki emekli madenci baba Ömer Kulaksız ve şehidin oğlu, cenazenin getirilmesini acıyla bekledi. Şehidin anne ve babasının yanı sıra eşi Sibel ile çocukları Dursun Burak (21) ve İrem (16) tabuta sarılarak ağladı. Sonrasında dualarla köy camisi önüne getirilen şehit için burada da helallik istendi. Cenaze, ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı’na getirilerek cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında vatandaşlar şehidin cenazesini omuzlarda dua ederek taşıdı.

ŞEHİDİN YARALI EŞİ DE TÖRENE KATILDI

Şehidin anne ve babası da tekerlekli sandalye ve sedye yardımıyla cenaze törenine katıldı. Ayrıca cenaze törenine katılan şehidin yaralı eşi Sibel Kulaksız, tabutuna sarılarak kızı ve oğlu ile birlikte tabutu öpüp, "O bizim şehidimiz. Size aslanımı getirdim. Dimdik ayaktayız" diye gözyaşı döktü.

Bazı vatandaşlar ise üzüntüden sinir krizi geçirdi. Şehit binbaşı daha sonra askeri kortej eşliğinde Merzifon Hava Şehitliği’ne götürülerek, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehit ailesinin yakınları yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, askeri erkan, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muş'un Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, teröristlerce uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamayıp şehit olmuştu.