Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde dün düşürüldüğü pusuda şehit olan Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu için memleketi Kars’ta tören düzenlendi. İlk tören şehidin Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş köyünde yapılırken, törene katılan araçlar metrelerce uzunluğunda konvoy oluşturdu.

Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde şehidin naaşı eşi Arzu Kurbanoğlu, çocukları ve kardeşlerinin gözyaşları arasında cenaze aracına kondu. Kurbanoğlu'nun akrabalarından bazıları şehide yakın olmak için tabutun yanına uzandı. Kars İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasının ardından yola çıkan şehidin naaşı 5 km'yi aşan konvoyla Susuz ilçesine bağlı Çamçavuş köyüne getirildi. Türk bayrakları ile donatılan köyde baba evinde Müftü Genç, dua etti. Cenaze aracına ve şehidin naaşına sarılarak ağlayan akrabalarına bazı akrabalar ise 'Vatan sağ olsun, teröristleri sevindirmeyin, ağlamayın' dedi. Şehidin eşinin güçlükle ayakta durduğu törende kızı Zeynep ise ellerini açarak dua etti. Ardından baba evinden alınan şehidin naaşının arkasından ise ablası Şenay Okuklu dün polis tarafından verilen terliklerle koştu.

Şehidin naaşı uzun araç konvoyu nedeni ile 10 dakikada varacağı Kars Şehir merkezine 1 saate vardı. Kars İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Olgun Kurbanoğlu’nun burada öz geçmişi okundu. Törene Kars Valisi Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars 14 Mknz. Tugay Kmutanı Tuğ. General Ali Avcı, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, şehidin yakınları, askeri erkan, polis teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kars İl Emniyet Müdürü Karaduman ise bir konuşma yaptı. Karaduman, "Biz gerektiğinde bu vatan için bu toprak için bu bayrak için canımızı feda ederiz." dedi.

Buradaki törenin ardından Şehidin naaşı Fethiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta Annesi Silsile Kurbanoğlu'nun yanına defnedilecek.