Manisa’nın Akhisar ilçesinde görülen Soma maden faciası davasında, tutuksuz sanıkların savunmaları devam ediyor. Davayı takip eden maden şehidi Kader Yıldırım'ın annesi Elmas Kaya, sanıkların vicdanlarını, nefslerini paraya değiştiklerini söyledi. 200 bölümlük bir senaryo yazıldığını dile getiren Kaya, "Bunlar, Allah'ın adını bile paraya değişmişler. Gerçekten bir deniz olsaydım, efkarım kıyıya vururdu ama deniz değilim ki içime akıyor kanlarım." diyerek tepkisini dile getirdi.

Oğlunun isminin Keder olduğunu dile getiren acılı anne Elmas Kaya, "Nüfus'ta, 'Keder olmaz.' demişler, ismini Kader yazmışlar. Ben oğluma hamileyken çok aç durdum. Ben çocuklarımı çok zorluklarla büyüttüm. Ben tam oğlumla yaşayacaktım, zaten ben oğlumla duruyordum. Çok bir şey istemedim ki ben hayattan; ne mala taptım ne mülke. Benim tek mutluluğum, iki çocuğumla rahatça oturmaktı. Ben 20 lirayla mutlu olan bir insandım ve benim çocuğum da öyleydi." dedi.

'BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN KANIYLA ÇOCUKLARINI BÜYÜTÜYORLAR'

Sanıkların ifadelerini dinleyince mahvolduğunu belirten Elmas Kaya, "Senaryo yazmışlar, 200 bölümlük senaryo. Okuyan imzalamış, okuyan imzalamış. Herkes görevini yapıp geçiyor. İçerisi bir maden değilmiş, bizim çocuklarımız cennette çalışmışlar ve cennete göndermişler. Başka bir şey yok. Bizim çocuklarımızın kanıyla bunlar çocuk büyütüyor ya, Allah'ım onların büyüttüğü çocuklar da onları keser de, kudurur da en büyük ceza onlara bu olur. Bu devletin, bu hükümetin verdiği adalet bizi hiç tatmin etmez." şeklinde konuştu.

'3 YAŞINDAKİ TORUNUM, 'BABAM KUŞ OLMUŞ' DİYE KUŞ ARIYOR'

Anne Kaya, şöyle devam etti: "Bu görünmeyen kalpteki yarayı dinleyemediklerine göre iki tane benim yetim çocuğum var. Babalarını göremiyorlar. Bana telefonda soruyorlar, 'Babam orada var mı babaanne?' diye soruyorlar. 'Benim babam kuş olmuş.' diye benim 3 yaşındaki kız torunum kuş arıyor, babasını görmek için. Benim yaşamam için bir oğlum vardı. Ben nasıl yaşayayım şimdi? İçeridekileri dinledikçe içim şişiyor. Gerçekten bir deniz olsaydım, efkarım kıyıya vururdu gerçekten ama deniz değilim ki içime akıyor kanlarım. O arkada yazıların da en başındakine inanıyorum, gerisi bize ait değil. Adalet devletin temeliymiş. Hayır, tek adaletine inanıyorum, gerisine asla inanmıyorum. O şu anda bize ait değil. Gerçekten değil. Bizim adaletimiz yukarıdaki Allah. Bizi ancak o savunabilir. Haklıyı, haksızı ancak o ayırt eder. Bunlar vicdanını, nefsini paraya değişmişler. Allah'ın adını bile bunlar paraya değişmişler."