Soma davasında tutuklu ve tutuksuz sanık avukatlarının ek savunmaları tamamlandı. 24 Nisan 2015 Cuma gününe ertelenen duruşmada, bazı müşteki avukatları söz alarak konuşma yaptı. Duruşma sonunda bir şehit madenci yakını, sanıklara seslenerek, "Bu son güneşiniz olacak, oradan çıkamayacaksınız. Oğlum da son güneşini görmüştü." dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili olarak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sekizi tutuklu 45 sanığının savunmaları dinlendikten sonra avukatlarının ek savunmaları da tamamlandı. Önümüzdeki cuma gününe ertelenen duruşmada, bazı müşteki avukatları söz alarak konuşma yaptı. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından, 23 Nisan'ın resmi tatil olması sebebiyle cuma günü müşteki avukatlarının taleplerinin dinlenmesine karar verildi. Müşteki avukatlarından bazıları, cuma günü taleplerini bildireceklerini ancak gelinen aşamada yorumlarda bulunmak istediklerini kaydetti. Bu kapsamda mahkeme başkanından söz alan müşteki avukatı Serkan Özbek, sanık savunmaları ve bilirkişi raporundaki çelişkilere rağmen madenci ailelerinin yüreklerine taş basarak dinlediğini belirterek, duruşmaların mayıs ayı içerisinde planlanmasını talep etti. Av. Özbek, sanık avukatlarının "sabotaj" savunmaları konusunda ise, "Sabotaj gibi fantastik olasılıklarla işimiz yok. Bundan bahsedenler delillerle gelirse beyanda bulunuruz. Bu bir günlük bir olay değildir. 2009 yılından bu yana gelen bir ihmaller zinciri var. Bu suç, takipsizlik kararı verilen Alp Gürkan'ı da kapsamalıdır. Meslektaşlarımız birtakım belgelerden bahsediyor ama dosyada yok. Sonradan düzenlenme ihtimali olan delillerin bu dosyaya girmesini kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatlarının konuşmalarının ardından Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmayı erteledi. Cuma günü talepler değerlendirilip bundan sonraki duruşma için tarih belirlenecek. Duruşmaların ikinci etabının haziran ayında yapılması bekleniyor.

Duruşma salonu çıkışında tepkisini dile getiren şehit madenci Erdoğan Köse'nin eşi Gülfidan Köse, suçun ölenlerin üzerine atıldığını söyledi. Köse, "Sanık avukatları, suçu ölenlerin üzerine atıyorlar. Yer altının kazası ile yer üstündeki otobüs kazasını bir tutuyorlar, eşleştiriyorlar. Yer altı kazası ile yer üstü kazasının hiç alakası var mı? Hiç birbirine sır vermiyorlar, hepsi sanıkları savunuyor. Kimse sır vermiyor." dedi.