Manisa’nın Akhisar ilçesindeki Soma davasını takip eden şehit madenci yakınları, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. adına bağış kutusu hazırladı. Kutunun üstüne “Soma A.Ş.” ve işletmenin yönetim kurulu başkanı olan tutuklu sanık Can Gürkan’ın adını yazan aileler, “Can Gürkan açmış, geliri yokmuş. İhtiyaçlarını gidersin.” dedi.

Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihindeki maden kazasıyla ilgili olarak Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davayı, çok sayıda şehit madenci ailesi takip ediyor. Aileler, tutuklu sanıklardan Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan’ın, kimlik tespitinde, “Aylık gelirim yok.” sözüne tepki göstermek için bağış kutusu hazırladı. Helikopter şeklindeki kutunun üstüne "Soma A.Ş.", "Can Gürkan" ve "301+? Katili" yazan aileler, “Oğlum için”, “Eşim için” diyerek tek tek kutuya para attı.

Kazada hayatını kaybeden Gökhan Yılmaz’ın eşi Yeşim Yılmaz, “Açmış, geliri yokmuş. Aç kalmasın, biz de destek verelim. Biz insanız, acımasını biliriz. İhtiyaçlarını gidersin." dedi. 24 yaşında olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "Eşim 26 yaşında öldü. Üç kızımla kaldım. Bizim hayalimiz, geleceğimiz vardı. Madem orası iyi değildi, neden tıktınız oraya? ‘Görevimizi iyi yaptık, sorun yoktu.’ diyorlar. Neden öldüler? Kontrol altında tutuyorlar diye onlara güvenerek girdiler o işe. Canlarını emanet ettiler. Bebeğimiz 25 günlüktü öldüğünde. Kızım, ‘Babam kimdi, ne yapıyordu?’ diye sorduğunda ne diyeceğim ona? Her gün ağlıyorum, nasıl anlatacağım?"