Şırnak'ta 17 Temmuz 2007'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün ailesi, evlerinin bir odasını çocuklarının hatırasıyla donatarak müzeye dönüştürdü.

Baba Bekir Tündü, oğlunu kaybettikten sonra Türkoğlu ilçesine bağlı Akçalı köyündeki evinin bir odasını, şehidin hatıralarıyla doldurdu.

Müze haline getirilen evde şehidin fotoğrafları, madalyaları ve küçüklüğünden bu yana kullandığı eşyaları bulunuyor.

Şehidin babası Tündü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce şehit düşen oğullarının anısını yaşatmak istediklerini belirtti. Evin balkonuna yeni bir oda yaptıklarını anlatan Tündü, zamanının büyük bölümünü de burada geçirdiğini söyledi.

Oğlu için müze oluşturarak eşya ve anılarının kaybolmasının önüne geçtiklerini ifade eden Tündü, "Torunlarım ve akrabalarım bu hatıraları görsün istedik. Müzeyi görmek için özellikle gelenler var" dedi.

Şehit oğlunun askerlik mesleğini çok sevdiğini, sınava katılarak astsubay olduğunu dile getiren Tündü, şunları söyledi:

"Mesleğinde çok başarılıydı. Afganistan, Rusya ve Kuzey Irak'ta görev yaptı, her gittiği yerden başarı belgeleriyle döndü. Biz de onun hatıralarını yaşatmak için çocukluğundan bu yana iğneden ipliğe bütün eşyalarını toplayarak küçük bir müze oluşturduk."

Diğer şehit ailelerinin de kendileri gibi bir çalışma yapabileceğini vurgulayan Tündü, "Şehitlerimizin eşyalarını atmasınlar ve böyle bir alan oluştursunlar" diye konuştu.

Şehidin yeğeni Furkan Bedirhan Tündü de amcasıyla gurur duyduğunu, onun hatıralarına sahip çıkacağını söyledi.