Hakkari Şemdinli'de Beyyurdu 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken şehit olan Piyade Er Şahin Şimşek'in cenaze namazı Gülveren mahallesi Ulu Camii'nde kılındı.

Cenazeye CHP Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Levent Gök ve Bülent Kuşoğlu, ilçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Topçu Füze Okulu'ndan subaylar ile ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazını İlçe Müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı. Baba Hızır Şimşek, şehidin evden çıkışı sırasında dua okudu, taziyeleri kabul etti.

Ulu Camii'ne getirilen şehidin naaşının başına gelen dayı Yusuf Atik ve kız kardeşi gözyaşlarına hakim olamayarak Türk bayrağına sarılı tabutu öptü. Piyade Er Şahin Şimşek'in taziye ziyareti için gelen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, şunları kaydetti: "Milletimizin başı sağolsun. Malesef ateş Polatlı'ya düştü. Son dönemlerde milletçe çok büyük, tarifsiz acılar yaşıyoruz. Ben bütün şehitlerimize ve Şahin kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve büyük milletimize başsağlığı diliyorum. Terörün dininin, dilinin olmadığını bir kez daha anladık. Şahin kardeşimiz Haymana Evliyafakı köyüne kayıtlı Kürt kökenli bir kardeşimiz. Bu hain örgütün Kürt kardeşlerimizi temsil etmediği bir kez daha anlaşılıyor. Maalesef vatan evlatları bir bir toprağa düşüyor. Bir an önce bu işin son bulmasını, devletimizin demir yumruğunu hainlerin tepesine hızla indirmesini bekliyoruz."