Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 12 Eylül'de terör örgütü PKK mensuplarınca rögar içine yerleştirilmiş düzeneğin patlatılması sonucu ağır yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekatçı polis memuru Ahmet Unkun'un cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Morgundan askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, özel harekat polislerinin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracıyla Necip Fazıl Şehir Hastanesi Morguna götürüldü.

Burada şehidin babası Adem ve annesi Cemile Unkun, 23 yaşında şehit olan polis memurunun tabutunun başında gözyaşı döktü.

Törene katılan protokol üyeleri, şehidin babası Adem Unkun'a taziye dileklerini iletti. Şehidin babası, metanetini korudu ve sürekli oğlunun resmini öptü.

Kadın polisler ve sağlık görevlilerinin teskin ettiği anne ise "Oğlum beni cennette bekle, ananın hakkı sana helal olsun" diye acısını dile getirdi.

Tören sırasında bir vatandaş, şehidinin babasının elini öptükten sonra "Şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi.

Bekar ve 7 kardeşten biri olan şehidin naaşı, Ulu Cami'deki cenaze namazının ardından görev yaptığı yerdeki silah arkadaşlarının omuzlarında taşındı.

Cenaze, Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Naaşın mezarlığa götürülüşü sırasında vatandaşlar, büyük bir Türk bayrağı açtı.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor ile Sefer Aycan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.