Konya'nın Ortakonak Mahallesi yakınlarında askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Bayrampaşa’daki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın Vatan Mahallesi, Yeniuygur Sokak’taki baba ocağında hüzün var. Türk Bayrağı’nın asılı olduğu binada acılı aile, cenazeyi teslim almak üzere Eskişehir’e gitti.

Bu arada, mahalle muhtarı Hikmet Özbil, Delikanlı ailesine ait binanın önünde gazetecilere açıklama yaptı. Özbil şöyle konuştu: “Ben Mustafa’nın çocukluğunu bilirim. Babası da arkadaşım ancak şu anda kimse konuşacak durumda değil. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin. Rabbim silahlı kuvvetlerimize sabır versin. Babası hastanede tedavi görüyor. Zaten daha önce rahatsızlığı vardı. İlk önce Eskişehir’de gidecekler.” dedi.

NİŞANLIYDI, BU YAZ EVLENECEKTİ

Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın nişanlı olduğu, bu yaz düğün yapılacağı öğrenildi. Bu arada, şehit Mustafa Delikanlı’nın babası Mehmet Delikanlı, acı haber sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavisi tamamlanan acılı baba, askeri ambulans aracıyla evine getirildi. Şehit Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın cenazesinin yarın kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Hava Şehitliği’ne defnedileceği öğrenildi.