Konya'da eğitim sırasında düşen savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı, İstanbul'da kılınan cenaze namazı ile son yoluculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında, şehidin yakınlarının ve silah arkadaşlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından İstanbul'a gönderilen şehit pilot Mustafa Delikanlı'nın cenazesi Ataköy 5.Kısım Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Muharip Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, emekli komutanlar ve vatandaşlar katıldı. Oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra fenalaşan baba Mehmet Delikanlı'nın cenazede olmadığı gözlendi. Aileden de anne Refika Delikanlı ile şehidin kardeşleri Savaş ve Mesut Delikanlı da cenaze namazında hazır bulundu.

Kılınan ikindi namazının ardından cami avlusunda saf düzeni alındı. İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, namaz öncesinde helallik istedi. Cenaze namazının ardından şehit pilotun tabutu askeri manga tarafından omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Top arabasında bir süre taşınan cenaze ile anne Refika ile şehidin kardeşleri de yürüdü. Acılı annenin gözyaşları törene katılanları duygulandırdı.

Daha sonra şehidin cenazesi top arabasından alınarak cenaze aracına nakledildi. Şehit pilotun naaşı Edirnekapı Hava Şehitliği'nde defnedildi. Törene katılan aile yakınlarının verdiği bilgiye göre, şehit Mustafa Delikanlı'y, 12 yaşındayken ölen kardeşinin ismi verildi. Çevresinde çok dürüst ve yardımsever bir kişi olarak tanınan Delikanlı'nın nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi.