Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde  yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak  etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, memleketi  Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığından alınan şehidin naaşı, Yalı  Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı.

Şehidin eşi Yasemin Imış'ın, 4,5 aylık kızı Zümra ve 5 yaşındaki oğlu  Kayra'yı kucağına alarak vedalaşması herkesi duygulandırdı.

Helallik alınırken şehidin babası Ali, annesi Şifa, Sakarya'da Uzman  Çavuş eğitimi alan kardeşi Aykut Imış ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı  döktü.

"Sen benim kıymetlimdin. Yavruma doyamadım, o benim bir tanemdi."  diyen anne Şifa'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Eşi Yasemin, "Sen hiçbir  yere sığamazsın, buraya da sığamazsın. Çocuğumuz kocaman oldu. Beni de götür  askerim benim." diyerek tabuta sarıldı.

Öğrenciler, dev Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez."  diye slogan attı.

Daha sonra, şehit asker için Büyük Cami'de tören düzenlendi. Caminin  minaresine dev Türk bayrağı asıldı.

Imış'ın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Şuhut  Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel  Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar  Milletvekili Ali Özkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet  Müdürü Fahrettin Şen, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve çok sayıda vatandaş  katıldı.