Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 28 yaşındaki polis memuru Buhari Ağçelik, memleketi Malatya'da son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'daki törenin ardından Ağçelik'in cenazesi, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehidin annesi Aynur, eşi Özlem, kardeşi Nasuhi Ağçelik ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtların da yakıldığı evde Aynur Ağçelik, "Şehit annesiyim ben, ağlamıyorum" dedi.

Şehidin eşi Özlem ise cenaze aracının arkasından "Güle güle git, vatan sağ olsun canım sevgilim. Güle güle git, kardeşin sağ olsun" diye ağladı.

Helallik alınmasının ardından Malatya Şehir Mezarlığına götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, özel harekat polislerinin omuzlarında katafalka konuldu.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin arkadaşları, tabutun başında bir süre bekleyip Ağçelik'e veda etti. Şehidin silah arkadaşlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Ağçelik'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından buradaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehidin eşi Özlem ve silah arkadaşları, mezara toprak attı. Bu sırada rahatsızlanan anne Aynur Ağçelik'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Defin işleminin ardından Bakan Tüfenkci, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını eşi Özlem'e vererek, aileye sabır diledi.