Çarşamba günü Mardin'de uğradığı kalleşçe saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Cengiz Engizek Cuma Namazından sonra Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEDEN NOTLAR:

Cenazey Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ak Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe,  İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Erkoç, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı katıldı.

Cenazeye Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları ve çok sayıda sivil toplum örgütüyle bazı lise öğrencileri de katıldı. Katılan gruplar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" "Kahrolsun PKK" "Vatan sana canım feda" gibi sloganlar attılar.

Bu sırada şehidin eşi Hatice Engizek metanetini korudu ve güçlü görünmeye çalıştı. Şehidin annesi Elif Engizek yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Hiçbir şeyden habersiz bir yakınının kucağında bekleyen 1.5 yaşındaki şehidin oğlu Muhammet ise babasının fotoğrafına sık sık dokunarak onu sordu. Yakınları tarafından avutulan Muhammet daha sonra camiden çıkarıldı. Bu sırada cami avlusu dışında bekleyen bir vatandaş baygınlık geçirdi. İzdihamın yaşandığı cami önünde bayılan şaha olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Cuma namazının ardından Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher yaptığı kısa konuşmanın ardından cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından binlerce kişi şehit Cengiz Engizek'i son yolculuğuna uğurladı. Türk bayraklarını dalgalandıran binlerce kişi sloganlar atarak terörü lanetledi. Camiden ellerin üzerinde taşınan şehidin naşı Kahramanmaraş Belediyesi'nin bandosu eşliğinde Kıbrıs Meydanı'na kadar getirildi. Bu sırada eşi Hatice şehidin fotoğrafını taşıdı. Bir süre bu şekilde yürümeye çalışan şehit eşine yine yakınları destek olmaya çalıştı. Şehidin naşı daha sonra Kıbrıs Meydanı'nda bekleyen cenaze aracına konuldu. Oluşturulan kortej eşliğinde şehidin naaşı Şeyhadil Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülerek defnedildi.

Ayrıntılar dakika dakika güncellenecek