Dargeçit ilçesine Shortland zırhlı araç ile giderken, daha önce döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Ercan Hırçın (36) için tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü avlusunda düzenlenen cenaze törenine Vali Ömer Faruk Koçak, Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Bülent Koç, İl Jandarma Komutanı Alb. Alaaddin Karsavuran, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Midyat ilçesinden Dargeçit ilçesine hareket halinde iken Dargeçit ilçe girişinde daha önce döşendiği belirlenen mayının patlatılması sonucunda Shortland zırhlı araç devrilmiş, aracın içerisinde bulunan polis memurları Ercan Hırçin, Şahin Şentürk, Ferit Levent Özdemir ile Ali Maden yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan Ercan Hırçın yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Mardin ve Diyarbakır Devlet Hastanelerine kaldırılan 3 polis memurunun durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun yaptığı konuşmada, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz bu mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuz Ercan Hırçın'ı hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız, hüznümüz çok büyüktür. Ancak vatan ve millet yolundaki mücadelemiz, Çanakkale ruhunda, Bedir ruhunda olduğu gibi aynı inanç ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi

Şehit polis memuru Ercan Hırçın ile aynı araçta bulunan ve yaralanan meslekdaşı polis memuru Şahin Şenturk’ün cenaze törenine gelmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Şehit eşi Nurten Hırçın tekerlekli sandalye ile tören alanına getirildi. Ayakta duramayan şehit eşi Nurten Hırçın eşinin tabutuna sarılarak “Seni şehit edenlerin Allah canını alsın. Ben şimdi çocuklarıma ne diyeceğim” diye ağıt yaktı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un duaları sonrası şehit polis memuru Ercan Hırçın'ın naaşı, cenaze aracı ile memleketi Karabük’e gönderildi.