Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından dün düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ercan Hırcın(37), Karabük Kent Meydanında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Mardin Dargeçit’te terör örgütünün düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden polis memuru Ercan Hırçın’ın cenazesi Mardin'de yapılan törenden sonra Hava Kuvvetlerine ait bir nakliye uçağı ile Zonguldak Havaalanı'na getirildi. Buradan araç konvoyu ile Karabük'e getirilen şehidin cenazesini on binlerce kişi karşıladı.

KENT MEYDANINDA İLK ŞEHİT CENAZE TÖRENİ

Karabük Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıl hizmete açılan Kent Meydanı ilk kez bir şehit törenine ev sahipliği yaptı. Binlerce kişi tekbirlerle şehidin cenazesini karşılarken, törene eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu Belediye Başkanı Rafet Vergili, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, protokol ve sivil toplum kuruluşları, şehidin ailesi, yakınları ve 10 bine yakın Karabüklü katıldı.

İkindi namazı müteakip Karabük Müftüsü Halil Bektaş cenaze namazını kıldırdı. Şehidin babası Bilgin Hırçın ise göz yaşını tutamadı. Baba Hırçın’ı diğer oğlu teselli etti. Şehidin eşi Nurten Bilgin ise tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Bu arada kalabalık “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, Kahrolsun PKK” sloganları attı.

Mardin'de 4 yıldır görev yapan 37 yaşındaki Ercan Hırcın’ın evli ve 2 kız çocuğu olduğu ve kendi isteği ile terörle mücadele şubesinde görev yaptığı belirtildi.

KOMANDO BEBEĞE YOĞUN İLGİ

Dağlıca'da şehit edilen Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın anısına 3 aylık bir erkek bebeğe Komando Yarbay kıyafeti giydirilip törene annesinin kucağında katılması dikkat çekti. Yarbay kıyafetli bebeği gören halk annesinin kucağında bir süre sevdi.