Şanlıurfa Ceylanpınar'da evlerinde öldürülmüş olarak bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli iki polisten Feyyaz Yumuşak’ın amcası İsmail Yumuşak, Terörle Mücadele biriminde çalışan polislerin daha güvenlikli yerlerde neden oturmadığını sordu.

Kepez Mahallesi TOKİ evlerinde iki polisin kaldığı daire dışında binadaki diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu, binada oturan ailenin de silah sesini duymadığnı ve daire kapısında herhangi bir zorlama olmadığını hatırlatan şehit amcası İsmail Yumuşak, “Terörle Mücadele gibi önemli görevlerde bulunan emniyet personelinin neden daha güvenli bir lojmanda kalmadığını anlamış değilim. Yeğenim Feyyaz ile diğer şehit arkadaşı TOKİ Konutları’nda ortak kiraladıkları dairede kalıyordu. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Terörle Mücadelede çalışan personel neden güvenlikten yoksun ve kenar mahallede sıradan bir evde kalıyor. Kaldığı ev ilçenin çıkışında her türlü suikasta açık bir binaydı. Polisini koruyamayan bir devlet vatandaşını nasıl koruyacak?” ifadelerini kullandı.

Şehit polis Feyyaz’ın cenaze taziyeevinde konuşan amca İsmail Yumuşak, “Buradan tüm büyüklerime, Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum. Neden şehitlerimizin yüzde 80-09’ı hep İç Anadolu’dan çıkıyor. Neden garibanın çocukları, neden zenginin çocukları gitmiyor, askerliği orada yapmıyor, yani zenginin babası var paşası var, fakirin sadece Allah’ı mı var. Ondan mı kaynaklanıyor bir türlü anlam veremiyorum. Bizim isyan etmemizin sebebi bu. Bizim zorumuza giden pisipisine şehidimizi vermemiz. Savaşalım, bizler ölelim, çocuklarımız şehit olsun ama pisipisine ölmeyelim.” şeklinde sitem etti.

SOYADI FARKLILIĞI

Şanlıurfa Valiliği, şehit polis Feyyaz’ın soyadını resmi kayıtlarda olduğu gibi 'Yumuşak' olarak açıklamış, şehitlerin evdeki kimliklerine el koyduğunu bildiren PKK ise Feyyaz’ın soyadını Özsahra olarak duyurmuştu.

Şehit polis Feyyaz Yumuşak’ın Facebook’taki hesabında Özsahra soyadıyla kullanmasına amcası İsmail Yumuşak, “Neden kullanıyorsun bu soyadını değiştirdin mi yoksa diye kızdım. O da hayır amca kesinlikle böyle bir şey yok, sadece gizlilik (güvenlik) olayından dolayı böyle bir şey yapmak zorunda kaldım demişti." şeklinde açıklık getirdi.