Batman'da terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayınlı tuzakta şehit düşen polis memuru Nedim Erbay’ın cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Manisa’ya gönderildi. Tören sonrası arkadaşları şehidin tabutunu sırtlayarak salavatlar ve dualar eşliğinde ambulansa bindirerek memleketine uğurladı.

Dün teröristlerce düzenlenen mayınlı tuzak sonucu şehit olan özel harekat polisi Nedim Erbay için İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Şehidin eşi Kadriye Erbay ve çocukları Egehan ile İlknur Erbay, Batman Valisi Azmi Çelik, Batman İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, kurum müdürleri ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Törene katılan Vali Azmi Çelik, şehit Nedim Erbay’ın eşi Kadriye ve çocukları Egehan ile İlknur’a başsağlığı dileyerek, teselli etmeye çalıştı. Törende şehidin çocukları Egehan ve İlknur birbirlerinin elini tutarak, birbirlerini teskin etmeye çalıştı.

Törende konuşan Batman il Emniyet Müdürü Necati Denizci, gece gerçekleştirilen haince saldırı teşkilatın gözünü korkutamayacağını aksine bu kutsal vatana olan bağlılıklarını artıracağını ifade etti. Bugün olduğu gibi yarında devletin bekası, ülkenin birlik ve beraberliği için meslektaşlarının canları bahasına mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden Denizci, şunları söyledi: “Hiçbir değer yargısı taşımayan bu kalleşler hain emellerine ulaşamayacaklardır. Şehidimizin değerli ailesi Nedim kardeşimizin değerli eşi ve çocuklarımızın başı sağ olsun hepinizin içinin yandığını biliyor ve hissediyorum. Bu acıyı anlatabilecek azaltabilecek kelimelerin olmadığının da farkındayım. Şehidimize ve hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet ailelerine ve kahraman meslektaşlarıma sabır ve başsağlığı,yaralı meslektaşlarıma ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun.”

Konuma sonrasında şehidin silah arkadaşları tabutunu sırtlayarak ambulansa kadar salavatlar eşliğinde götürdü. Şehidin cenazesi havayolu ile memleketi Manisa’nın Kula ilçesi Saraçlar köyünde defnedilmek üzere götürüldü.