Manisa’nın Kula ilçesi, şehidi polis memuru Nedim Erbay'ı babaevinde bekliyor. Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Erbay, Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde, PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın, zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olmuştu.

Polis memuru Erbay, bugün Süleyman Şah Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Kula Şehitliği'ne defnedilecek.
İlçe merkezinde bulunan şehitlik abidesinde hazırlıklar yapılırken bir yandan da şehidin baba ocağının bulunduğu Saraçlar Mahallesi başta olmak üzere ilçe merkezindeki Hamdullah Caddesi, Yunus Emre Caddesi, işyerleri ve evlerin balkonları Türk bayraklarıyla donatıldı.

Kula'nın teröre verdiği 13. şehit olan 47 yaşındaki Nedim Erbay, evli ve iki kız çocuğu babasıydı. Manisa’nın da son iki ay içinde verdiği altıncı şehit oldu. Manisalılar, son iki ay içinde Salihli ilçesinden üç, Sarıgöl ve Turgutlu ilçelerinden birer şehidini ebediyete uğurladı.